Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Activitatea unui restaurant din Timiș a fost suspendată pe 60 de zile: amenzi de 90.000 de lei pentru nerespectarea igienei

restaurantcapri.ro
restaurant

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Timiş a suspendat pentru 60 de zile activitatea unui restaurant şi a aplicat amenzi în valoare totală de 90.000 de lei la mai multe unităţi de alimentaţie publică, într-o singură zi, pentru nerespectarea normelor de igienă, informează Agerpres.

Totodată, au fost confiscate şi 39 de kilograme de produse alimentare.

"Au fost verificate (joi, n.r.) un supermarket, cinci restaurante, două unităţi tip fast-food, o pizzerie şi o patiserie. Au fost aplicate amenzi în valoare de 90.000 lei şi un avertisment. A fost aplicată şi o sancţiune complementară, unui restaurant fiindu-i suspendată activitatea pe 60 de zile pentru nerespectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legale şi condiţiilor de depozitare a produselor alimentare", a anunţat, vineri, directorul executiv al DSVSA Timiş, Flavius Nicoară.

Inspectorii DSVSA Timiş au amendat, marţi şi miercuri, cu aproape 100.000 de lei, alte restaurante şi fast-food-uri din judeţ, şi au confiscat 55 kg de produse care erau păstrate în condiţii improprii în perioada de caniculă.

Aceste controale vor continua, verificându-se expunerea la vânzare a produselor alimentare şi în special a produselor de origine animală, care trebuie să se realizeze în locuri sau spaţii care asigură temperaturi adecvate şi condiţii de igienă corespunzătoare. Totodată, vor fi verificate condiţiile de manipulare, depozitare şi transport a produselor de origine animală în toate unităţile autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi în mod special a produselor perisabile (carne proaspătă, carne tocată şi carne preparată, produse din carne, peşte, ouă, lapte şi produse din lapte). Transportul produselor de origine animală trebuie să se realizeze numai cu mijloace de transport autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, dotate cu sisteme de înregistrare şi monitorizare a temperaturii, a mai transmis Flavius Nicoară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.