Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorii distrug PSD-ul, după votul pentru inițiativa 'Fără penali în funcții publice': 'Avem numai penali în Parlament şi în Guvern şi în conducere'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Actorul Victor Rebengiuc, unul dintre susținătorii inițiativei „Fără penali în funcții publice”, crede că votul dat de PSD în favoarea proiectului în Camera Deputaților este pur electoral, informează Mediafax.

Citește și: Răzbunarea Chinei - Ce se va întâmpla dacă UE elimină Huawei din cursa pertru rețele 5G

Victor Rebengiuc, Marius Manole sau Mihai Călin sunt doar câţiva dintre actorii care au promovat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”. Au ieşit în stradă şi au ajutat la strângerea semnăturilor. Au trecut doi ani de atunci. Actorii nu regretă că s-au alăturat proiectului. Privesc însă cu îndoială la politicienii PSD care, în 2018, au pus beţe în roate acestei iniţiative şi acum se declară susţinători ai proiectului. Cu toţii aşteaptă ca vorbele să fie probate prin vot.

Parlamentul e doar un pas. Pentru a fi adoptată, iniţativa „Fără penali” are nevoie de 91 de voturi în Senat, apoi trebuie supusă votului popular, prin referendum. Astfel, se va decide adăugarea la articolulul 37 din Constituţie a următorului alineat: „Nu pot fi aleşi în organele administraţiei publice locale, în Camera Deputaţilor şi Senat şi în funcţia de preşedinte al României cetăţenii condamnaţi definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Actorii care au susținut proiectul nu regretă că s-au implicat și spun că această inițiativă reprezintă un prim pas spre o clasă politică mai curată.

Citeste si: Ion Cristoiu: Guvernul a pus la cale Operațiunea Prognoza! Vor să întrețină atmosfera apocaliptică

„Merita să susţinem o asemenea iniţiativă pentru că de 30 de ani avem numai penali în Parlament şi în Guvern şi în conducere. Asta de fapt este PSD-ul. El încearcă să cucerească, să adune voturi, pentru că o să spună în momentul în care adună destule voturi ca să-şi câştige din nou o majoritate în Parlament”, a declarat Victor Rebengiuc.

„Era de aşteptat într-un fel să cedeze clasa politică, pentru că iniţiativa asta fără penali nu era specifică niciunui partid. E un prim pas spre o clasă politică mult mai curată”, a spus Marius Manole.

„PSD încearcă să îşi construiască o altă imagine. În acelaşi timp şi pentru alegeri, pentru a salva ce se poate pentru alegerile locale, extrem de importante pentru ei şi parlamentare”, crede actorul Mihai Călin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.