Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul american John Malkovich va juca rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul 'Cravata Galbenă'

celibidache

Actorul american John Malkovich va juca rolul celebrului dirijor român Sergiu Celibidache în filmul Cravata Galbenă (The Yellow Tie), a anunțat Variety în exclusivitate. Filmul este o coproducție română-britanică, iar filmările vor fi făcute anul viitor, în România.

Filmul Cravata Galbenă va fi realizat în baza unui scenariu scris chiar de fiul dirijorului român și va prezenta viața lui Sergiu Celibidache.

Dirijorul a fost dat afară din casa părintească în perioada adolescenței deoarece părinții nu au fost de acord cu intențiile sale de a urma o carieră muzicală. După o perioadă în care nu a avut adăpost, el a câștigat un concurs și a devenit cel mai tânăr dirijor al Orchestrei Filarmonice din Berlin. Ulterior, a devenit unul dintre cei mai mari dirijori ai secolului 20.

Celibidache este celebru pentru faptul că refuzat să facă înregistrări cu muzica sa deoarece a considerat că aceasta nu ar avea același efect în afara sălii de spectacole.

Filmările pentru Cravata Galbenă vor fi făcute în România, în perioada primăvară-vară 2022. John Malkovich va juca rolul lui Celibidache în partea a doua a carierei, în timp ce pentru perioada de tinerețe încă se caută un actor potrivit.

„Sunt entuziasmat și onorat pentru că mi s-a oferit oportunitatea să joc rolul dirijorului Sergiu Celibidache. Un talent unic, este considerat a fi unul dintre cei mai mari vizionari în muzica secolului trecut. Să joc rolul va fi ca o călătorie fascinantă și provocatoare” a spus Malkovich.

Cravata Galbenă este o coproducție a Oblique Media Film din România și Celi Films din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.