Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul argentinian Luciano Rosso, în primul spectacol invitat din stagiune la Teatrul Gong din Sibiu

Teatrul Elisabeta

Primul spectacol invitat în stagiunea 2022-2023 a Teatrului "Gong" îl aduce la Sibiu pe cunoscutul actor Luciano Rosso, în cea mai nouă producţie a sa - "Apocalipsync". Spectacolul va fi prezentat joi, 15 septembrie şi vineri, 16 septembrie, de la ora 19.00, potrivit news.ro

Cu peste o mie de reprezentaţii susţinute în 20 de ţări din întreaga lume, dar şi un succes răsunător pe Youtube cu milioane de vizualizări online, Luciano Rosso revine pe scena de la Sibiu, după ce a avut succes la ediţia din 2019 a Festivalului Tânăr de la Sibiu. Artistul de origine argentiniană propune acum un one-man show creat în pandemie, ca un colaj de personaje extravagante, pornind de la Mozart şi până la Mariah Carey, într-o confruntare cu izolarea şi invazia tehnologiei în viaţa de zi cu zi.

„Apocalipsync” a avut premiera teatrală la Avignon în 2021 şi propune o introspecţie asupra intimităţii şi vulnerabilităţii actorului, într-o lume din ce în ce mai dependentă de tehnologie şi social media. Spectacolul se constituie din zece scene antrenante, ce îi permit lui Luciano Rosso să preia scena complet, într-un adevărat tur de forţă ce reuneşte peste 40 de personaje. Actorul rămâne fidel unui teatru fizic, ce combină acrobaţia, pantomima şi dansul, explorând dualitatea dintre personaj şi psihicul său, dintre interpret şi corpul său, dintre om şi spiritualitatea sa. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră şi nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.

Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului sau online, prin teatrulgong.ro. Preţul unui bilet este de 24 de lei, tarif unic nerambursabil.

Luciano Rosso este dansator, actor, regizor şi coregraf, cu studii în stilurile de dans clasic, contemporan, african, jazz şi hip-hop. S-a format ca actor învăţând de la Osqui Guzmán, Daniel Casablanca, Hermes Gaido şi Paco Redondo. Urmează cursuri de canto cu Magdalena Fleitas, Alberto Alonso şi Tom Viano, iar la percuţie lucrează cu Santiago Albin, Gabriel Spiller şi María Zoppi. S-a alăturat companiei Nandayure, sub conducerea Analíei González, ca dansator, actor şi coregraf. În 2001, a început colaborarea cu renumitul grup de percuţie El Choque Urbano, făcând parte din Fabricando Sonidos şi La Nave. Cu aceste două spectacole a realizat un turneu de trei ani în Argentina şi America de Sud (Peru, Brazilia, Uruguay, Paraguay, Columbia, Panama, Costa Rica, Nicaragua şi Guatemala). Au mai fost programate reprezentaţii şi în Olanda, Coreea de Sud şi Siria. În 2009, a jucat Urraka, spectacol de percuţie cu obiecte, dar şi Un Poyo Rojo, teatru fizic. În 2020, în timpul izolării, Luciano Rosso şi Miguel Israilevich au creat spectacolul online "Apocalipsync" la domiciliul lor.

Maria Saccone a obţinut o diplomă în Antropologie Socială şi Culturală de la Universitatea Naţională din San Martín, cu specializarea în Management Cultural şi Politici Culturale. A studiat Regia Teatrală la Universitatea din Palermo unde a obţinut o bursă completă, dar nu a încheiat aceste studii. Îşi dezvoltă cunoştinţele în domeniul teatrului cu Rody Bernárdez, Sergio Lobo, Antonio Bax, Hermes Gaido şi Pablo Ragoni. De asemenea, a studiat tehnicile de clovnerie cu Martín Álvarez şi Tato Villanueva, precum şi expresia corporală cu Luciano Rosso şi Andrés Cárdenas. A participat la diferite spectacole în calitate de interpretă, coregizoare şi regizoare. Lucrează ca producător de evenimente de amploare, colaborând cu diferite companii de producţie precum Ozono Productions, Fuerza Bruta şi Zenzei Producciones. A luat parte, printre altele, la evenimente precum Ventana Sur 2019, Inaugurarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret din 2018 şi Festivalul Buena Vibra. A mai colaborat şi cu numeroase Centre de Cultură Naţionale, făcând parte din echipa de organizare a unor evenimente precum Noaptea Muzeelor, Festivalul Emergent, Festivalul Internaţional de Teatru, Festivalul Internaţional de Tango. În prezent, lucrează cu Luciano Rosso la crearea "Apocalipsync", pregătind versiunea scenică a acestui spectacol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.