Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul care l-a interpretat pe 'Dracula' a murit în sărăcie lucie

medium.com
Bela Lugosi

Succesul filmului l-a transformat aproape peste noapte într-una din cele mai cunoscute figuri de la Hollywood. A jucat în peste 100 de filme, a fost căsătorit de patru ori, a devenit un megastar al primei jumătăți de secol. Popularitatea imensă l-a făcut să se identifice cu "Dracula", însă a murit sărac.

Adevărul scrie că actorul Bela Lugosi s-a născut în 1882 și a plecat din orașul natal Lugoj,  în Imperiul Austro-Ungar (pe atunci), la vârsta de 12 ani. În 1927 a venit propunerea de a juca rolul lui “Dracula” într-o piesă de teatru de pe Broadway, având peste 500 de reprezentaţii. Ca urmare firească a venit şi oferta celor de la Universal Studio, pentru a interpreta personajul lui Bram Stoker. Acesta i-a adus faima mondială.

Pentru rolul contelui Dracula a primit un cec de 3.500 dolari, o sumă imensă pentru acea perioadă.

Rolul contelui Dracula i s-a potrivit lui Bela perfect, deoarece era înalt, impunător, nu avea nevoie de machiaj și avea accentul său străin. După Dracula, el a fost distribuit în filme horror, de multe ori ca personaj negativ.

După 1948, lui Bela Lugosi i-au mai fost oferite mai mult roluri în filme de categoria B. Între timp, a dezvoltat și sciatică cronică de pe urma rănilor suferite pe front și a devenit dependent de medicamente și diverse droguri.

Un atac de cord l-a răpus pe Bela Lugosi în 1956. Avea 73 de ani şi se afla într-un mic apartament din Beverly Hills. Se spune că a murit citind un scenariu, intitulat "Ultima cortină".

El nu și-a ascuns dependența de droguri și faptul că urma o cură de dezintoxicare.

Bela Lugosi a fost înmormântat îmbrăcat în pelerina contelui Dracula.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.