Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Kelvin Harrison Jr. îl va portretiza pe artistul american Jean-Michel Basquiat într-un film realizat de Julius Onah

filme, cinema, cinematograf

Kelvin Harrison Jr., cunoscut pentru rolul din „Cyrano”, îl va portretiza pe artistul american Jean-Michel Basquiat într-un proiect cinematografic al regizorului Julius Onah, conform news.ro.

Harrison şi Onah au mai colaborat pentru drama „Luce”, care a obţinut nominalizări pentru regie şi interpretare masculină la 2020 Film Independent Spirit Awards.

Dezvoltat şi finanţat de Endeavor Content, filmul biografic, intitulat „Samo Lives”, va aduce în prim-plan viaţa, cariera şi impactul pe care l-a avut inovativul artist născut la New York, cu origini portoricane şi haitiene. Lucrările lui şi arta sa stradală au definit neo-expresionismul în anii 1980.

În 1983, la vârsta de 22 de ani, Baquiat a devenit cel mai tânăr artist care a expus la Whitney Biennial din New York.

Jean-Michel Basquiat a murit pe 12 august 1988, dar opera sa continuă să influenţeze lumea artei. La o licitaţie Sotheby’s din 2017, pictura sa „Untitled” a fost vândută pentru 110,5 milioane de dolari, devenind una dintre cele mai scumpe vândute vreodată la o licitaţie.

Onah va fi şi producător al filmului şi a scris scenariul cu Peter Glanz („The Longest Week”, „Polite Society”). Într-un comunicat publicat online, cineastul a spus că l-a descoperit pe Basquiat pe când avea vârsta de 14 ani, dar şi că a fost inpirat de lungmetrajul „Basquiat” (1996) al lui Julian Schnabel, cu Jeffrey Wright în rol principal.

„Samo Lives” va fi primul film despre artist realizat de un cineast de culoare. Harrison va fi producător executiv, iar filmările urmează să înceapă în toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.