Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul Lenny Henry le cere britanicilor de culoare să se vaccineze împotriva COVID-19

Sky News
Lenny Henry actor

Actorul şi comediantul Lenny Henry şi alte personalităţi i-au îndemnat marţi pe britanicii de culoare să se vaccineze împotriva COVID-19 după ce cifrele au arătat un mare decalaj între cei din comunitatea britanică de culoare şi restul populaţiei în ceea ce priveşte numărul vaccinărilor, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Biroul Naţional de Statistică (ONS) a anunţat luni că, în timp ce în rândul populaţiei generale mai mult de 90% dintre cei cu vârste de peste 70 de ani au primit prima doză de vaccin, ratele în rândul persoanelor care se identifică drept africani de culoare şi afro-caraibieni au fost de doar 58,8% şi respectiv 68,7%.

Lenny Henry a publicat o scrisoare deschisă încurajându-i pe cei din comunităţile de culoare să se vaccineze, în timp ce el şi alte nume cunoscute, între care actorii Chiwetel Ejiofo, David Harewood şi Adjoa Andoh, apar într-un scurtmetraj ce va fi difuzat la televiziune.

Citește și: Piers Morgan continuă războiul cu Meghan Markle: Este una dintre celebrităţile ipocrite, smiorcăite şi privilegiate

"Aud şi înţeleg îngrijorările cu care oamenii din toate mediile se confruntă, dar care sunt mai mari în rândul comunităţilor de culoare", a mai spus Henry.

"Vreau ca oamenii să fie în siguranţă, nu vreau ca oamenii să moară sau să ajungă în spital din cauza COVID-19. Aşa că vă spun, când vă vine rândul, vaccinaţi-vă", a mai spus el.

Peste 30 de milioane de persoane din Marea Britanie au primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Cu toate acestea, cifrele ONS au arătat că 85% dintre britanicii albi au declarat că sunt dispuşi să se vaccineze, în comparaţie cu mai puţin de jumătate, 49%, dintre adulţii britanici de culoare, deşi ratele de deces din cauza COVID-19 în rândul acestora din urmă sunt mai ridicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.