Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul principal al filmului 'Ferrari', nu a avut voie să conducă maşinile Ferrari la filmări. Care este motivul

https://www.indiewire.com/
Adam Driver

Actorul principal al filmului 'Ferrari', nu a avut voie să conducă maşinile Ferrari la filmări. Care este motivul

Adam Driver, starul celui mai recent film care a ajuns la Veneţia, „Ferrari”, a dezvăluit joi că nu i s-a permis să conducă niciuna dintre maşinile de curse care apar în filmul biografic despre celebrul constructor italian de automobile Enzo Ferrari, relatează Reuters, conform news.ro.

„Au fost cele mai înfricoşătoare lucruri de pe platou, dar nu m-au lăsat să conduc maşinile din motive de asigurare”, a declarat Driver reporterilor.

Filmul relatează un an cheie din viaţa lui Ferrari - 1957 - în timp ce acesta se luptă pentru a-şi menţine compania pe linia de plutire, se confruntă cu traume în viaţa personală şi se luptă cu rivalul local Maserati pentru supremaţia pe circuit.

Regizat de regizorul veteran Michael Mann, „Ferrari” prezintă secvenţe pline de adrenalină cu maşinile sport roşii care concurează în legendara cursă Mille Miglia, care a traversat Italia şi care s-a dovedit adesea fatală atât pentru şoferi, cât şi pentru spectatori.

Deşi lui Driver nu i s-a permis să se urce într-un Ferrari, unul dintre coprotagoniştii săi, actorul american Patrick Dempsey, s-a urcat la volanul unor replici ale maşinilor emblematice, cu acoperişul deschis, care nu ofereau nicio protecţie şoferilor expuşi.

„A fost destul de înspăimântător. La volanul unei maşini moderne ai o cuşcă de protecţie, dar la aceste maşini nu exista o cuşcă”, a declarat Dempsey, adăugând că participarea la cursele de anduranţă era ameţitoare, forţându-te să te gândeşti doar la prezent.

„Asta este frumuseţea, asta este dependenţa, asta este ceea ce este greu de abandonat. Este o exaltare calmă. Aşa ar trebui să trăim”, a spus el.

Pe lângă faptul că a construit replici ale maşinilor, Mann a avut grijă să ofere cinefililor sunete autentice, înregistrând zgomotele maşinilor originale, inclusiv un vechi Maserati de curse deţinut de Nick Mason, toboşarul grupului rock Pink Floyd.

„Nu există nimic asemănător. Sunt frumoase, ameninţătoare şi destul de sălbatice”, a spus Mann.

„Ferrari” este unul dintre cele 23 de filme care concurează pentru prestigiosul premiu Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, care se desfăşoară până pe 9 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.