Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul şi producătorul Noel Clarke, recompensat cu trofeul BAFTA pentru contribuţia extraordinară la cinematografia britanică

bafta

Actorul şi producătorul Noel Clarke va fi recompensat, la cea de-a 74-a ediţie a premiilor acordate de Academia britanică de film, cu trofeul BAFTA pentru contribuţia extraordinară la cinematografia britanică.

Clarke va primi trofeul pe 10 aprilie, în prima seară a galei de la Londra, potrivit news.ro.

Citește și: Dominic Fritz, ieșire dură la adresa protestatarilor: ‘Aceste persoane sunt împinse de la spate de niște extremiști cu un discurs violent, xenofob și antieuropean’

Noel Clarke a scris şi jucat în trilogia „Hood” - „Kidulthood” (2006), „Adulthood” (2008) şi „Brotherhood” (2016), regizând ultimele două dintre filme. Lungmetrajele s-au concentrat pe vieţile unor tineri adulţi din vestul Londrei. În 2009, el a primit trofeul BAFTA Rising Star.

În 2007, Clarke a pus bazele companiei de producţie Unstoppable Entertainment, colaborând apoi cu Jason Maza. Compania a produs peste zece lungmetraje, inclusiv „The Fight”, semnat de Jessica Hynes. În 2018, compania a fuzionat cu All3Media şi a devenit Unstoppable Film and Television. Sub acest nume, Clarke a co-creat alături de Ashley Walters „Bulletproof” (Sky One), în care a şi jucatşi al cărui al patrulea sezon a fost recent confirmat.

Clarke va juca în drama „Viewpoint” (ITV) şi, recent, Sky Cinema a lansat „SAS: Red Notice”, care îl are în distribuţie.

Marc Samuelson, preşedinte al comitetului de film din cadrul BAFTA, a transmis: „Noel este o sursă de inspiraţie pentru mine şi mulţi alţii, pentru rolul lui central şi atât de necesar în sprijinirea şi promovarea vocilor diverse din industria filmului britanic”.

La rândul lui, actorul şi producătorul a mulţumit pentru recunoaşterea celor două decenii de muncă. „Mă voi strădui să continui să realizez o muncă inovatoare şi să deschid uşi pentru cei mai puţin reprezentaţi care poate nu primesc prea des o şansă”.

Între cei care au fost recompensaţi în trecut acest trofeu se numără Andy Serkis, Ridley şi Tony Scott, Film4 Productions şi Working Title Films.

Premiile BAFTA de anul acesta vor fi acordate pe parcursul a două seri, 10 şi 11 aprilie, în ceremonii transmise de BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.