Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul și regizorul Mathieu Kassovitz, grav rănit într-un accident de motocicletă

lepoint.fr
Mathieu Kassovitz

Actorul și regizorul Mathieu Kassovitz, grav rănit într-un accident de motocicletă

Actorul și regizorul Mathieu Kassovitz a suferit un accident de motocicletă, fiind grav rănit. El concura pe un circuit din Franța. Kassovitz a fost internat în stare gravă la spitalul Kremlin-Bicêtre (Val-de-Marne), informează Mediafax.

Actorul Mathieu Kassovitz a fost grav rănit într-un accident de motocicletă pe circuitul de la Montlhéry (Essonne), duminică după-amiază târziu, conform Actu17 și BFMTV.

Kassovitz a fost internat în stare gravă la spitalul Kremlin-Bicêtre (Val-de-Marne).

Kassovitz a debutat la vârsta de 11 ani ca actor în filmul „Au bout du banc”, regizat de tatăl său. A părăsit școala la 17 ani și a început să lucreze ca asistent de regie. În '93 și-a făcut debutul în lungmetraj cu Meticcio, care i-a adus două nominalizări la Premiile César, pentru Cel mai bun prim film și Cea mai bună premieră masculină.

După ce a câștigat Premiul César pentru cel mai bun actor în rol secundar masculin și Premiul Jean Gabin pentru interpretarea sa din „Regarde les hommes tomber” (1994), de Jacques Audiard, a devenit unul dintre cei mai promițători tineri regizori din cinematografia franceză cu al doilea său efort regizoral, „L'odio” (1995), care a câștigat Premiul pentru cel mai bun regizor la cea de-a 48-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes și trei Premii César, pentru cel mai bun film, cel mai bun montaj și cel mai bun producător (dintr-un total de unsprezece nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu).

Ulterior, a continuat să lucreze în paralel în spatele camerei de filmat și ca actor, în slujba unor regizori importanți, precum Jean-Pierre Jeunet (Fabuloasa lume a lui Amélie), Costa-Gavras (Amen.), o interpretare care i-a adus o nominalizare la Premiile César pentru cel mai bun actor) și Steven Spielberg (Munchen).

În 2009, la volanul unui Tesla Roadster, a câștigat Raliul Monte Carlo des Énergies Nouvelles, la categoria vehicule electrice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.