Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actorul şi scenaristul francez Jean-Pierre Bacri a murit de cancer la vârsta de 69 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actorul şi scenaristul francez Jean-Pierre Bacri a murit luni, de cancer, la vârsta de 69 de ani, a indicat pentru AFP agenta sa Anne Alvares-Correa, anunță news.ro.

Scenaristul filmelor "Smoking/ No Smoking'", "Un air de famille", "On connaît la chanson" şi "Le Goűt des autres", care i-au adus premiul César pentru "cel mai bun scenariu" alături de Agnès Jaoui, partenera sa între 1987 şi 2012. El a câştigat şi trofeul pentru "cel mai bun actor pentru rol secundar" în "On connaît la chanson".

Figură a teatrului şi cinema-ului francez, Jean-Pierre Bacri ocupa un loc ales pentur public pentru rolurile sale de anti-eroi şi dezabuzaţi, dar profund umane.

Citește și: Patru asociații de magistrați condamnă dur desființarea SIJJ și revenirea la DNA a competențelor de anchetare a judecătorilor și procurorilor: ‘Este o amenințare clară la adresa independenței individuale a acestora’

Actorul şi autorul mărturisea acum câţiva ani că nu iubeşte eroii. "Nu cred în tipurile de fericire extaziate": "urmăriţi experienţa trăită, modestie, pudoare", "a refuza înşelăciunea" este o profesie de credinţă.

Talentul său a explodat alături de Agnès Jaoui, care l-a întâlnit în 1987 la teatru în "L'anniversaire" de Pinter. Împreună cu ea a scris mai multe piese de teatru.

Foarte repede, cei doi "Jacri" - aşa cum i-a numit regizorul Alain Resnais - şi-au coordonat umorul acid şi darul observaţiei pentru a scrie la patru mâini.

Prima lor piesă, "Cuisine et dépendances" (1992), a fost un succes repede adaptat în cinema, la fel ca "Un air de famille" (1996).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.