Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa franceză Eva Green a câştigat procesul împotriva unei companii de producţie căreia i-a cerut să-i plătească onorariul în pofida anulării unui film

wikipedia.com
Eva Green

Actriţa franceză Eva Green a câştigat vineri procesul de la Londra împotriva unei companii de producţie căreia i-a cerut să-i plătească onorariul în pofida anulării unui film în care ea trebuia să joace, relatează AFP, citat de Agerpres.

Actriţa în vârstă de 42 de ani, vedetă a filmului "Casino Royale" (2006), trebuia să joace într-un film SF - "A Patriot" - înainte ca producţia să fie în cele din urmă oprită în octombrie 2019.

Ea a dat în judecată compania de producţie, White Lantern Film, susţinând că are dreptul la onorariul său de 1 milion de dolari (918.000 de euro) pentru film, în pofida anulării acestuia.

Dar compania de producţie britanică a decis să riposteze cu propriul proces împotriva actriţei, estimând că aceasta a făcut "cereri nerezonabile" şi a afectat producţia filmului.

În hotărârea pronunţată vineri, Înalta Curte din Londra i-a dat dreptate actriţei şi a respins cererea companiei de producţie.

Judecătorul Michael Green a decis că actriţa nu a "renunţat la obligaţiile ei" şi nu a comis nicio încălcare gravă.

În timpul procesului, care s-a desfăşurat la începutul anului, actriţa şi-a invocat "latura franceză" pentru a explica mesajele denigratoare pe care le-a transmis în timpul filmărilor.

Ea a dat asigurări că "s-a îndrăgostit" de proiectul filmului care trebuia să trateze criza climatică.

Avocaţii companiei White Lantern Films au afirmat însă că actriţa franceză şi-a exprimat "lipsa de încredere şi nemulţumirea" faţă de membrii echipei de producţie.

Ei şi-au justificat acuzaţiile cu ajutorul unor mesaje pe WhatsApp în care Eva Green ar fi numit un membru al echipei "diabolic", "sociopat viclean", "mincinos şi prost". Se pare că ea l-ar fi numit, de asemenea, pe directorul de producţie, Terry Bird, un "cretin" şi un "nemernic terminat".

Avocatul actriţei, Edmund Cullen, a susţinut însă că aceste mesaje ar trebui citite în contextul negocierilor pentru cumpărarea drepturilor asupra scenariului pentru realizarea unui alt film.

El a denunţat un caz menit să o prezinte pe Eva Green drept o "divă, pentru a ajunge pe prima pagină a ziarelor şi a-i afecta reputaţia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.