Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actriţa şi modelul Virginia Leith a murit

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actriţa şi modelul Virginia Leith, protagonistă în primul film al lui Stanley Kubrick, „Fear and Desire”, pe care mai târziu regizorul l-a renegat, a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit news.ro.

Potrivit unui reprezentant al familiei, Leith a murit pe 4 noiembrie, în California, după o scurtă perioadă în care a fost bolnavă.

Născută pe 15 octombrie 1925, Leith l-a întâlnit pe Kubrick în anii 1950, când el a fotografiat-o pentru coperta revistei Look.

„Fear and Desire”, care a primit critici împărţite, nu a fost un succes. După moartea distribuitorului Joseph Burstyn, filmul nu a mai rulat, iar Kubrick aparent a distrus negativul şi toate materialele pe care le-a găsit. Film Forum a organizat o proiecţie în 1994. La acel moment, Kubrick a transmis prin Warner Bros. că reprezintă „un exerciţiu cinematografic amatoricesc” şi a rugat presa să nu participe.

Citește și: Cântărețul John Legend a fost ales cel mai sexy bărbat în viață pe 2019

După ce a apărut în „Fear and Desire”, Leith a semnat un contract cu 20th Century Fox, a jucat cu Victor Mature în „Violent Saturday” (1955) al lui Richard Fleischer şi cu Robert Wagner şi Joanne Woodward în „A Kiss Before Dying” (1956) al lui Gerd Oswald. A avut un mic rol şi în „Toward the Unknon”, alături de William Holden.

Unul dintre rolurile pentru care este cunoscută e cel din filmul SF cult „The Brain That Wouldn’t Die” (1962) al lui Joseph Green.

Leith a părăsit lumea divertismentului în anii 1960, după ce s-a căsătorit cu actorul canadian Donald Harron, însă după divorţ, s-a întors pe ecrane. A jucat în numeroase seriale de televiziune până în anii 1980, între care „Starsky and Hutch”, „Baretta”, „Police Woman”, „The White Shadow”, „Barnaby Jones” şi „Condominium”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.