Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Actul normativ privind înfiinţarea Poliţiei Animalelor va fi prezentat, în primă lectură, în şedinţa de Guvern, anunță Marcel Vela

Facebook
Marcel Vela

Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunţă înfiinţarea Poliţiei Animalelor, ca structură în cadrul Poliţiei Române. Viitorii poliţişti care se vor ocupa de protecţia animalelor pot fi angajaţi prin transfer şi fără concurs din rândul medicilor veterinari angajaţi ai Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), iar structura organizatorică va fi stabilită prin ordin de ministru. Actul normativ, în primă lectură, va fi prezentat în şedinţa de Guvern.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că, joi seară, va fi supus citirii, în şedinţa de Guvern, un proiect care prevede înfiinţarea unei structuri aparte în cadrul MAI, respectiv Poliţia Animalelor, potrivit news.ro.

Citește și: Nicușor Dan, despre procesele intentate Primăriei: Voi ieşi din incompatibilitate prin renunţarea la poziţia în asociaţie

„Acest proiect are ca obiectiv adoptarea unor măsuri prin care să se asigure protecţia animalelor pentru a preveni relele tratamente aplicate animalelor, abuzurile sau cruzimile care există în prezent înregistrate în toată ţara asupra acestora”, a declarat Marcel Vela.

Documentul abordează aspecte precum stabilirea unui mecanism pentru „a constata exact atunci când un animal se află în situaţie de pericol” astfel încât autorităţile să poată emite ordin de plasare a animalului în adăpost. De asemenea, sunt reglementate situaţiile care prezumă existenţa unui pericol pentru animal, documentul stabileşte elementele care trebuie să fie precizate în ordinul de plasare a animalelor în adăpost.

Proiectul de act normativ prevede totodată instituirea unei sarcini către Consiliile Judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti „privind obligaţia de a asigura cu caracter continuu şi permanent servicii publice de adăpostire a animalelor”.

Citește și: Gabriela Firea face noi acuzații: A fost un plan foarte bine pus la punct! S-au gandit la un plan diabolic

„Acest proiect de lege va completa Legea 218/2002 privind organizarea Poliţei Române (...) dar va stabili un mecanism privind posibilitatea încadrării funcţiilor de poliţist cu atribuţii în protecţia animalelor prin transferul, fără examen sau concurs, a medicilor veterinari din cadrul ANSVSA, cu acordul acestora, evident şi proiectul va stabili numărul şi structura de posturi, prin ordin al ministrului, ce vor intra în componenţa Poliţiei Animalelor”, a declarat Marcel Vela, joi după-amiază.

Şedinţa de Guvern este programată joi, de la ora 18.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.