Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE: Se fac modificări care vor afecta Bugetul! 'Alo, pe la DNA s-a auzit?'

gelu diaconu sef anaf

Bâlbâială la Ministerul Finanțelor. Ministerul Finanţelor a pus pe circuitul de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă de modificare a Codului Fiscal abia intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, prin care modifică în mod substanţial apoape 200 de articole din cele 500 ale Codului Fiscal intrat în vigoare prin Legea nr.227 din 8 septembrie 2015.

Zi GREA: Petre Tobă, la mâna lui Iohannis

Miercuri, ministrul Anca Dragu a spus, inițial, că nu a propus nicio modificare a Codului Fiscal, pentru ca apoi să recunoască, dar să facă anumite precizări cum că acestea nu sunt majore și nu-i vizează pe angajați. Numai că secretarul de stat de la ministerul său, Gabriel Biriș, a dat-o de gol și a spus că el e cel care a lucrat la proiect. În plus, tot el e cel care a trimis modificările la Consiliul Fiscal.

Simona Halep a părăsit US Open după un meci bun

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, a declarat pentru Bursa că "Cioloş nu putea să nu ştie când se modifică prin OUG două legi organice fundamentale".

"În aceleaşi laboratoare ale MFP mai există finalizată o aberaţie şi mai mare: modificarea Codului de Procedura Fiscală.
Cred că vă mai amintiţi faptul că undeva la sfârşitul anului trecut propuneam introducerea deciziei de impunere provizorii pentru actele penale, în special pentru cele ale Antifraudei, dar şi pentru inspecţia fiscală atunci când nu se face Raport, pentru a putea încasa sumele cu celeritate şi nu a mai aştepta cu anii soluţia penală.
Nu am mai reuşit, iar acum se doreşte ruperea, în toate cazurile, a proceselor verbale penale de RIF (Raportul de Inspecţie Fiscală). Astfel, sumele pentru care se face plângere penală nu vor mai înscrise în deciziile de impunere şi nu vor mai fi încasate decât la finalizarea dosarului penal. Adica la calendele greceşti. Alo, pe la DNA s-a auzit? E doar un exemplu... Dar ceea ce este grav este că actuala conducere a MFP îşi asumă Ordonanţe de Urgenţă pe modificări fundamentale de legislaţie! E ceea ce eu am definit ca fiind acţiunile inconstienţilor fericiţi
", a declarat Gelu Diaconu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.