Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave la adresa jurnalistului Stelian Negrea: Ar fi luat, fraudulos, banii unei asociații

stelian negrea

A ajuns celebru după ce a acuzat că Dan Voiculescu are o secție, în Trustul Intact, în care anumiți jurnaliști fac anchete despre diverse firme pentru a le șantaja cu scopul de a obține contracte de publicitate pentru televiziuni. Acum, a venit rândul lui să fie acuzat. Stelian Negrea a fost exclus din Asociația Ziariștilor Independenți din România (AZIR), acuzat că și-ar fi însușit fraudulos o parte din banii organizației.

Orice legitimare a lui Stelian Negrea în calitatea de membru al AZIR reprezintă o uzurpare de calități, transmite Asociația.

“Asociația Ziariştilor Independenți din România – AZIR, Secția românească a Asociației Europene a Jurnaliştilor-AEJ, aduce la cunoştința comunității jurnalistice că Adunarea Generală şi Consiliul Director au decis să îl elimine pe Stelian Negrea din organizație pentru grave încălcări ale principiilor etice ale AZIR/AEJ, cât şi pentru fapte penale aflate în competența justiției. Astfel, orice legitimare a lui Stelian Negrea în calitatea de membru al AZIR/AEJ reprezintă uzurpare de calități. Deşi a fost apărat de AZIR-AEJ, atât el cât şi soţia sa, în numele libertăţii presei, Negrea nu s-a dovedit demn de încrederea organizaţiei ci, dimpotrivă, s-a folosit de relaţiile organizaţionale bazate pe respect şi încredere pentru a-şi spori veniturile”, potrivit unui comunicat AZIR transmis Revistei 22.

Citește și: Polițistă filmată în timp ce făcea sex, la o petrecere, cu un coleg / FOTO 18+

E vorba despre organizarea, la Sibiu, a Congresului Asosciației Europene a Jurnaliștilor (AEJ), în toamna lui 2015, ocazie cu care AZIR susține că Stelian Negrea și-ar fi însușit în mod fraudulos o parte din banii de sponsorizare a evenimentului.

El “a recurs la manipulări josnice înşelând buna-credință a președintei asociației și a colegilor, pentru a dirija sume către firma proprie, Gershwin s.r.l., aflându-se astfel într-o evidentă situație de incompatibilitate. De asemenea, a refuzat să restituie ştampila şi să prezinte documente justificative pentru banii cheltuiți din contul asociației”, mai transmite Asociația, precizând că l-a trimis în judecată.

AZIR transmite și un avertisment: “întrega comunitate media să se delimiteze de impostură şi să manifeste prudență în relația cu astfel de persoane care compromit profesia de journalist”.

Citește și: Robert Turcescu a dezvăluit identitatea unei jurnaliste sub acoperire: Este vorba despre aceeași jurnalistă acuzată și de Victor Ponta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.