Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave la adresa lui Dacian Cioloș

dacian ciolos rra

De Anul Nou, premierul Dacian Cioloş face un cadou nesperat samsarilor de drepturi litigioase, susține ALDE într-un comunicat de presa.

"Le mai dă un an la dispoziţie, timp în care mai pot specula disperarea proprietarilor, cumpărând pe mai nimic drepturi de retrocedare pentru bunuri de sute sau chiar de mii de ori mai valoroase. Executivul a prelungit ieri, prin ordonanţă de urgenţă, termenul (1 ianuarie 2016) până la care ar fi trebuit să fie încheiată restituirea bunurilor naţionalizate în perioada regimului comunist", spune purtatorul de cuvant al partidului, Laura Chiriac.

"După 15 ani de aşteptare, prin actuala prelungire, proprietarilor li se confiscă posibilitatea de a se adresa legal instanţelor de judecată. Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau în echivalent, a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România, prevedea ca, „în situaţia neîndeplinirii obligaţiilor în termenul prevăzut la alin. (1), persoana care se consideră îndreptăţită poate formula plângere la judecătoria în a cărei rază teritorială este situat terenul, în termen de 30 de zile”. Guvernul nu face decât să prelungească un mecanism al retrocedărilor care, după 15 ani, a lăsat majoritatea proprietarilor fără niciun răspuns şi a îmbogăţit o clică politică. Amânarea dreptului legal de a acţiona în instanţă îi privează pe proprietari de unicul instrument pe care l-ar fi avut la dispoziţie pentru repararea unui şir imens de nedreptăţi, care a început cu naţionalizarea şi a continuat cu umilinţa suportată de proprietari pentru a-şi putea redobândi bunurile", se mai arata in comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.