Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE la adresa lui Petre Daea: 'Trebuie să răspundă PENAL. Nu a făcut nimic până când Dragnea Jr. nu şi-a vândut toţi porcii'

Inquam Photos / George Calin
Petre Daea

Prim-vicepreşedintele PNL Dolj, deputatul Nicolae Giugea, a declarat luni că ministrul Agriculturii, Petre Daea, ar trebui să răspundă penal pentru distrugerea zootehniei româneşti şi subminarea economiei naţionale, întrucât pesta porcină a ajuns în 10 judeţe, în care sunt peste 780 de focare, iar scrapia, care afectează oile şi caprele, "a fost lăsată să se răspândească" în toată ţara, scrie Agerpres.

"Petre Daea trebuie să răspundă penal pentru dezastrul pe care l-a provocat în economia românească! (...) În vreme ce pesta porcină a ajuns deja în nu mai puţin de 10 judeţe, cu peste 780 de focare, o altă boală se extinde în România, fără ca Ministerul Agriculturii să reacţioneze. Este vorba despre scrapie, o boală care a fost confirmată de peste 10 luni în România şi care afectează oile şi caprele. La fel ca şi în cazul pestei porcine, turmele în care se confirmă boala trebuie sacrificate în totalitate. În timp ce Petre Daea mergea prin târguri şi se lăuda că lansează campania "Alege oaia", boala nimicitoare a fost lăsată să se răspândească. În scurt timp, crescătorii de oi vor avea soarta crescătorilor de porci. Pentru că Petre Daea, în calitatea lui de ministru al Agriculturii, a acţionat împotriva agriculturii şi economiei româneşti, nu trebuie doar demis, ci trebuie să răspundă penal pentru distrugerea zootehniei româneşti", a afirmat Nicolae Giugea într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal a susţinut că, dacă ministrul Agriculturii ar fi doar demis, "ca să-l uite lumea", s-ar putea crede peste ani că a fost un ministru bun.

"El este groparul agriculturii româneşti şi cel care a distrus munca de ani de zile a crescătorilor români de animale. Miile de români cărora li s-au luat animalele din curţi, zecile de crescătorii cărora li s-au distrus afacerile şi miile de angajaţi care au rămas şi vor rămâne şomeri trebuie să ştie cu toţii că Petre Daea este principalul vinovat pentru distrugerea sectorului zootehnic din România. Ministrul agriculturii a ştiut de mult timp despre existenţa şi pericolul extinderii pestei porcine, însă nu a făcut nimic până când Dragnea Jr. nu şi-a vândut toţi porcii şi şi-a umflat conturile bancare. Aşa l-a răsplătit pe Liviu Dragnea pentru că l-a pus ministru! (...) Şi, de parcă nu ar fi fost îndeajuns, Daea şi Dragnea ne-au mai demonstrat încă o dată că PSD-ul se îmbogăţeşte şi din nenorocirea românilor. Astfel, contractul pentru substanţele cu care, chipurile, s-ar face dezinsecţia a fost dat, fără licitaţie, tot în familia lui Dragnea, mai precis naşului lui Dragnea juniorul", a mai afirmat prim-vicepreşedintele PNL Dolj, potrivit sursei citat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.