Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave la adresa TVR: Șpaga pentru o oră de emisie e de 3000 de euro

alerta

Bătălia pentru TVR ia o turnură interesantă. Acum a trecut la faza de acuzații publice privind corupția cronică din instituția care supraviețuiește doar prim mila statului. Se vorbește nu doar de imixtiunea politicului în partea editorială, ci și de ”aranjarea” unor emisiuni prin ungerea unor funcționari și jurnaliști. Dezvăluirile s-au făcut în cadrul unei ședințe cu propuneri de schimbare a legii funcționării televiziunii publice.

Acuzațiile au fost lansate la o dezbatere de la TVR, unde jurnalistul Cornel Nistorescu a afirmat că se dă șpagă chiar și 3.000 de euro „pentru o oră de prezentare”! „Eu, ca privat, am fost de nenumărate ori în situația de a afla de la o societate comercială că putem rezolva la televiziunea publică o emisiune, dăm 3.000 de euro la director și redactor-șef și cu restul ne descurcăm și ne face o oră de prezentare.

Și operațiuni de genul acesta se fac constant în TVR. Televiziunea publică a devenit un fel de televiziune privată pentru cei care conduc diverse departamente. Asta face ca demersul oamenilor din televiziunea publică atunci, când el este sincer, să nu mai aibă interesul scontat pentru că lumea știe de toate celelalte ”, a spus Nistorescu, citat de paginademedia. ro. „Bomba” jurnalistului a creat imediat reacții, printre care și din partea Irinei Radu, directorul de program al TVR.

„L-aș ruga pe domnul Nistorescu, dacă are mai multe informații, sub o formă sau alta, să ni le spună și nouă. Vreau să fac această remarcă în numele colegilor care vă spun că la o săptămâna de la salariu, nu mai au nici 500 de lei pe card”, a spus Irina Radu.

Afirmațiile lui Nistorescu au fost întărite, câteva zeci de minute mai târziu, când un alt invitat la „masa rotundă”, Adrian Bucur, membru în Consiliul de administrație al postului public, care a declarat că „folclorul îmi spune că se dă șpagă vreo 1.500 de euro de emisiune. Sunt directori care ar putea fi oameni de zeci de mii de euro pe lună. Dar eu nu sunt nici DNA”. Irina Radu nu ar mai fi suportat aceste dezvăluiri și ar fi vrut să părăsească ședința, însă, a fost oprită de Mircea Toma, șeful ActiveWatch.

Prezent la dezbatere Stelian Tănase, președintele-director general al Societății Române de Televiziune a spus că asupra lui s-au făcut presiuni din partea PSD pentru a demisiona, dar nu va ceda acestor imixtiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.