Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII INCREDIBILE: Ce îi forța să facă IPS Teodosie pe preoți

teodosie

Aflat sub control judiciar si implicat intr-un scandal fara margini, ISP Teodosie este lovit de un nou scandal incredibil. Mai multi preoti spun ca la ordinele inaltului ierarh, fiecare parohie din judet era obligata sa cumpere cel putin 200 de litri de vin pe an, pe care sa il vanda ulterior enoriasilor.

In cramele fermei Nazarcea se afla in acest moment cateva sute de tone de vin. Intreaga cantitate se afla sub sechestrul procurorilor DNA. Pana acum insa de aici plecau anual cel putin 200 de litri de vin catre fiecare parohie din arhiepiscopia Constantei.

Citeste si: Bănicioiu e LA MARE, LA SOARE: În ce țară se relaxează fostul ministru, LA UN AN de la Colectiv

Vinul era cumparat cu 20 de lei litrul si era ulterior vandut de fiecare biserica drept vin liturgic.

Un preot paroh, acum suspendat din functie, face marturisiri sub protectia anonimatului: "Arhiepiscopia Tomisului ne baga pe gat, ca sa spunem asa, in functie de gradul parohiei ne forteaza sa cumparam, sa achizitionam o anumita cantitate de vin, pe care trebuie sa o vindem la pangar in biserici ca vin cultic. Bineinteles ca vinul acela nu se vinde, enoriasii nu cumpara un astfel de vin".

Si fostul preot din Cernavoda sustine fapte similare: "Aici este vorba despre milioane de euro, numai vinul de la Nazarcea, 60 de vagoane, de vin valoareaza doua milioane de euro".

Arhiepiscopia Tomisului nu a vrut sa comenteze acuzatiile care i se aduc Inaltului prelat! IPS Teodosie se afla sub control judiciar. Procurorii DNA il cerceteaza pentru luare de mitra si pentru obtinerea fara drept a unor fonduri europene pentru ferma din Nazarcea, anunta Stirileprotv.ro.

Pe de alta parte in aceste momente la patriarhie se desfasoara Sfantul Sinod la care inaltii prelati ar putea lua in calcul si o eventuala suspendare din functie a IPS Teodosie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.