Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații vehemente după întâlnirea dintre Iohannis și reprezentanții societății civile: E un RISC

iohannis

Având în vedere imposibilitatea găsirii unui cadru adecvat pentru identificarea de soluţii împreună cu societatea civilă, dar şi politizarea excesivă a acestui demers, Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) va refuza, până la găsirea unei formule stabile de guvernare, orice întâlnire cu liderii politici şi Preşedintele României.

CNMR spune că este o organizaţie care reprezintă sute de mii de profesori, zeci de mii de companii, sute de mii de membri de sindicat sau patronat, administraţia publică locală, întregul mediu universitar, asociaţii de tineri şi studenţi.

Citește și: Adrian Despot vorbește despre întâlnirea cu Klaus Iohannis

”Din păcate, procedurile haotice, improprii şi politizate privind procesul de consultare cu partidele politice şi Preşedintele României ne obligă să ne retragem din acest proces, deși chiar CNMR a propus, încă de miercuri, 4 noiembrie a.c., astfel de întâlniri consultative atât cu liderii politici, cât și cu Președintele României.

Însă de ieri, 5 noiembrie, până astăzi, 6 noiembrie, CNMR a constatat o politizare excesivă a acestor demersuri, lipsa regulilor clare şi a cadrului instituţional necesar, precum şi riscul politizării demersului civic exprimat în stradă.

Citește și: Reacție dură a PSD după negocierile dintre Klaus Iohannis și societatea civilă: Veroșii beneficiari

CNMR rămâne un actor public important și un observator atent al întregului proces, dar nu mai considera utilă, în acest moment, participarea la acest tip de consultări cu partidele politice şi Preşedintele României.

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României va acţiona în continuare, prin toţi membrii săi, pentru încurajarea spiritului civic, apărarea intereselor României în faţa unor posibile exploatări ale crizei politice din România de către ate state, precum şi pentru asigurarea unei stabilităţi economice şi sociale.”, se arată într-un comunicat de presă al CNMR.

Citește și: ADEVĂRUL complet despre ce s-a discutat la Cotroceni: Ce s-a cerut și ce a zis Klaus Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.