Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII- Viorica Dăncilă trage cu tunul în Opoziție: 'Singurul plan este cel al austerității, al taxării și al tăierilor'

PSD
Viorica Dancila

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, marți, la începutul ședinței de Guvern, că liderii opoziției, împreună cu Klaus Iohannis, nu au semnat pactul pentru bunăstarea românilor pentru că nu aveau nimic de câștigat, iar singurul lor plan este acela al austerității, al taxării și al tăierilor de bani.

„Am propus la finalul săptămânii trecute pactul pentru bunăstarea românilor. Nu am cerut mult. Am cerut doar o garanție scrisă că românii nu vor mai trece nciiodată prin experiența tăierii veniturilor. De asemenea, am cerut o minimă garanție că mediul de afaceri autohton nu va fi sufocat de taxe, ci va fi sprijinit în continuare să se dezvolte. Din păcate liderii opoziției în frunte cu președintele Iohannis, fie au ales să ignore acest document, fie au condiționat semnarea sa de obținere a unor avantaje electorale. Acești politicieni au arătat că nu îi interesează soarta oamenilor. Ne-au arătat că nu sunt capabili să facă un gest de normalitate pentru români, dacă nu au ceva de câștigat din acest lucru. Mai grav, ne-au arătat că în lipsa unui program de guvernare singurul lor plan este cel al austerității, al taxării și al tăierilor. Sunt ferm împotriva unei asemenea perspective și le mulțumesc încă o dată celor care au înțeles că bunăstarea românilor nu se negociază și s-au alăturat acestui angajament în interesul cetățenilor”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern.

Șeful Executivului a fpcut din nou apel pentru semnarea pactului propus pentru bunăstarea românilor.

Vești URIAȘE pentru Laura Codruța Kovesi: ce s-a negociat între Parlamentul European și Consiliul UE

„ Îi chem încă o dată pe toți cei care au puterea de a-și asuma să ni se alăture acestui obiectiv care trebuie să fie obligatoriu pentru oricine vine să ceară votul cetățenilor”, a adăugat Dăncilă.

Totodată, premier a susținut că prin măsurile pe care actualul Guvern le-a luat calitatea de viață a românilor a crescut considerabil.

„În actuala guvernare am demonstrat că rezultatele bune ale economiei trebuie și pot fi transferate în creșterea nivelului de trai al cetățenilor. Prin măsurile pe care le-am luat, prin implicare, curaj și determinare veniturile tuturor românilor au crescut. Cadrele medicale, angajații din învățămând, din construcții dar și din alte sectoare au în prezent venituri mult mai consistente decât în anul 2016. Am majorat substanțial și veniturile pensionarilor. Prin creșterea în mai multe etape a punctului de pensie seniorii României au în prezent pensii care au crescut în medie cu 55% față de decembrie 2016. Dacă la finalul anului 2016 pensia medie era de 8085 lei, în prezent a ajuns la 1368 lei. Îmi doresc să continuăm pe acest drum pentru că românii au dreptul la o viață mai bună, care poate fi asigurată doar prin implicarea tuturor decidenților”, a precizat Viorica Dăncilă.

Premierul Viorica Dăncilă a propus, vineri, un pact între partidele politice din România, în care acestea își iau angajamentul că vor lupta pentru bunăstarea cetățenilor și că nu vor tăia pensiile și salariile.

Grupul minorităților naționale e singurul care a semnat acest pact până în prezent, în afară de Dăncilă.

Varujan Pambuccian a declarat, luni pentru MEDIAFAX, că grupul parlamentar al minorităților naționale a semnat pactul pe care l-a propus Viorica Dăncilă partidelor, precizând că documentul include măsuri de bun simț cu care mai mulți aleși ai grupului au fost de acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.