Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzat de Arabia Saudită că vrea RĂZBOI, Iranul e AMENINȚAT și de SUA: Americanii cer PEDEPSE

SUA vs Iran

Statele Unite ale Americii au acuzat marţi Iranul că furnizează rachete rebelilor din Yemen, încălcând astfel rezoluţiile ONU, şi au cerut ca Teheranul să fie tras la răspundere pentru destabilizarea regiunii, relatează AFP şi dpa.

'Regimul iranian confirmă încă o dată că ignoră complet obligaţiile sale internaţionale', a declarat ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley, într-un comunicat.

Citește și: Protecția Consumatorilor a făcut ravagii în hipermarketuri: În ce magazine s-au găsit promoții false și produse cu etichete greșite

Haley a declarat că informaţiile furnizate de Arabia Saudită arată că o rachetă lansată în luna iulie asupra capitalei Riad a fost o rachetă iraniană de tip Qiam, care nu a existat în Yemen înainte de izbucnirea conflictului. O altă rachetă a fost trasă în direcţia Riadului dinspre Yemen la sfârşitul săptămânii trecute şi Arabia Saudită a acuzat Iranul că furnizează rebelilor houthi astfel de arme, scrie agerpres.ro.

'Prin furnizarea acestui tip de arme miliţiilor houthi din Yemen, Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice încalcă simultan două rezoluţii ale ONU' (2216 şi 2231), a mai spus Nikki Haley.

Citește și: Semnalul de alarmă care CUTREMURĂ mii de oameni! De ce ar putea să dispară ajutoarele de căldură

'Oricine deţine informaţii trebuie să le transmită pentru ca Iranul să fie tras la răspundere pentru alimentarea violenţei şi a terorismului în regiune şi în lume', a afirmat Haley. 'Statele Unite s-au angajat să facă totul pentru a se opune acţiunilor destabilizatoare ale Iranului şi nu vor închide ochii în faţa încălcărilor grave ale dreptului internaţional de către regimul iranian', a menţionat ambasadoarea SUA la ONU.

Teheranul neagă că îi ajută pe rebelii şiiţi în războiul împotriva forţelor guvernamentale yemenite susţinute din 2015 de o coaliţie de state arabe sunnite condusă de Arabia Saudită.

Citește și: Vești bune pentru copiii din România: Ce bani ar putea primi de la 1 ianuarie

Conflictul din Yemen s-a soldat cu peste 8.650 de morţi şi 58.600 de răniţi, între care numeroşi civili, şi a provocat 'cea mai gravă criză umanitară din lume', potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.