Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzată că susține 'statul poliţienesc', Carmen Dan dă o replică incendiară: Cine vrea, de fapt, să dea superputeri Jandarmeriei

Inquam Photos / Octav Ganea
Carmen Daniela Dan

Ministrul Carmen Dan răspunde la acuzaţia că ar susţine transformarea Jandarmeriei în organ de cercetare judiciară. După ce deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a afirmat că ministrul a influenţat votul în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, Carmen Dan îi aminteşte liberalului că Guvernul a dat un aviz negativ, în vreme ce unii parlamentari PNL au semnat iniţiativa legislativă.

Vezi şi: Ovidiu Raețchi (PNL): 'PSD își face stat polițienesc cu mâna ministrului Carmen Dan'

"În general nu am timp să urmăresc toate opiniile exprimate de membrii Parlamentului, cu atât mai puţin pe cele ale domnului Raeţchi, care știu că are o temă aparte în ceea ce mă privește.

Câțiva colegi mi-au semnalat însă, că astăzi domnul deputat mă suspectează de influenţarea votului din comisia de apărare a Camerei Deputaților pe legea care introduce drepturi suplimentare jandarmilor, inclusiv posibilitatea de a deveni organe de cercetare judiciară. Asta în condițiile în care eu nu sunt nici deputat și nici membru al acestei comisii.

Domnule coleg, opinia mea față de acest proiect de lege este opinia exprimată de Guvern, adică de respingere. Dacă simțiți nevoia ca argumentele dumneavoastră să fie auzite, vă recomand să începeți acest exercițiu de convingere cu propriii colegi de partid, semnatari ai inițiativei legislative pe care Guvernul a respins-o.

Nu vă mai reamintesc ce înseamnă iniţiativă legislativă; sunteti deja parlamentar, nu vreau să vă jignesc.

Vă dau totuși un sfat: înainte să ieșiți “la rampă”, ar fi ideal să vă documentați! Evitați astfel penibilul!", scrie Carmen Dan pe Facebook.

Pe lângă zeci de parlamentari ai puterii, pe lista celor care au semnat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.550/2004 privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române se află şi cinci senatori PNL: Iancu Caracota, Leon Dănăilă, Eleonora-Carmen Hărău, Nicoleta Pauliuc şi Alexandru Pereş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.