Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzată de corupţie, compania de software Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

arcpublishing.com
Oracle

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA (SEC) 23 de milioane de dolari, sumă reprezentând o amendă şi câştiguri ilicite obţinute în urma mituirii unor oficiali străini pentru a obţine contracte, relatează marţi agenţia EFE.

Acest acord între Oracle şi SEC a fost fost dezvăluit de cea din urmă într-un comunicat transmis presei.

Potrivit SEC, subsidiarele Oracle din Turcia, India şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au creat şi folosit fonduri speciale pentru mituirea responsabililor în vedere încheierii de contracte, potrivit Agerpres.

În cazul Turciei şi EAU, comisia menţionată a descoperit în plus că o parte din acele fonduri erau folosite pentru a plăti călătorii ale respectivilor oficiali şi familiilor acestora la conferinţe tehnologice sau excursii în California.

''Această afacere demonstrează nevoia imperioasă de a menţine controale interne de contabilitate asupra întregului ansamblu de operaţiuni ale unei companii'', a subliniat în comunicat şeful unităţii anticorupţie a SEC, Charles Cain.

Compania nu a recunoscut faptele, dar s-a angajat să plătească SEC suma de 8 milioane de dolari reprezentând venituri ilicite, plus o amendă de 15 milioane de dolari.

Oracle a mai fost amendată de SEC şi în anul 2012, după ce această instituţie a descoperit că filiala indiană a companiei americane crease un fond paralel de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.