Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzată de Orban că a lăsat stocurile ZERO, Dăncilă aminteşte de informările OMS din ianuarie: 'Ce măsuri ați luat ca premier?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila Ludovic Orban dancila orban

După ce premierul Ludovic Orban a acuzat guvernele PSD că au lăsat stocurile "zero", ceea ce a îngreunat lupta împotriva epidemiei, Viorica Dăncilă ripostează şi îl acuză pe actualul premier că a tratat superficial avertismentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din luna ianuarie şi solicitările Institulului Naţional de Boli Infecţioase.

"Domnule Orban, degeaba atacați, degeaba vă justificați.

Cu nici două săptămâni în urmă, preocuparea dumneavoastră era declanșarea anticipatelor. Adică inventarea unei crize, nu pregătirea României pentru criza reală.

Vă reamintesc că sunteți premier de patru luni și jumătate, iar la sfârșitul lunii ianuarie OMS a transmis tuturor țărilor lumii să acționeze imediat, luând toate măsurile pentru a lupta împotriva noului coronavirus. Ce măsuri ați luat ca premier? Cum ați tratat solicitarea din luna ianuarie a Institutului Matei Balș pentru procurarea de materiale și echipamente necesare în combaterea coronavirusului? Sau nu vi s-a părut urgentă?

Aveați obligația, domnule Orban, să pregătiți din timp România pentru pandemie. N-ați făcut-o, iar acum recurgeți la atacuri politice, în loc să vă concentrați pe gestionarea situației tot mai grave din țară. Aveți responsabilitatea, domnule Orban, deci guvernați", scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

"Ar fi trebuit să existe stocuri pentru a face faţă unei astfel de epidemii. La momentul la care am preluat guvernarea, stocurile erau zero", a declarat Orban, în prima conferinţă de presă de la ieşirea din izolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.