Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații că medicii sunt criminali: Copilul unei tinere internate a murit înainte de a se naşte

mediafax.ro
copii, maternitate

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a demarat o anchetă după ce copilul unei tinere de 18 ani care era internată în Maternitatea Buzău a murit înainte de a se naşte.

Potrivit familiei tinerei, aceasta ar fi ajuns la spital marţi seară cu dureri, iar medicul de gardă care a consultat-o i-ar fi spus că poate naşte normal şi ar fi internat-o pe secţie. A doua zi, în urma investigaţiei, femeii i s-ar fi spus că inima bebeluşului a încetat să mai bată şi a fost supusă unei operaţii de cezariană în urma căreia a fost confirmat decesul fătului.

„A venit la spital cu salvarea marţi, a văzut-o domnul doctor care i-a spus că poate naşte normal şi a lăsat-o într-un salon spunându-i să aştepte să intre în travaliu. A doua zi m-a sunat plângând că i s-a spus că a murit copilul. Aşa este la Buzău, dacă nu ai bani medicii nu se uită la tine", a declarat Florica Nan, mama tinerei de 18 ani.

În faţa acuzaţiilor aduse, conducerea SJU Buzău s-a autosesizat şi a demarat o anchetă pentru a stabili dacă copilul putea fi salvat. Vor fi verificate atât documentele medicale, cât şi modul în care au acţionat medicii, scrie news.ro.

" Conducerea spitalului s-a autosesizat în acest caz şi a demarat o anchetă internă. După finalizarea acestei anchete se vor lua măsurile ce se impun. Pacienta primeşte consiliere psihologică din partea psihologului spitalului, iar cauza decesului va fi stabilita după efectuarea necropsiei nou-născutului", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Buzău,  Adriana Bunilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.