Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii de complot în Muntenegru: Şase suspecţi eliberaţi

muntenegru

Parchetul din Podgorica a anunţat luni eliberarea a şase din cei douăzeci de sârbi arestaţi în Muntenegru sub suspiciunea de a fi pus la cale un complot pentru a-l da jos de la putere pe prim-ministrul Milo Djukanovic în seara alegerilor legislative desfăşurate duminică, informează AFP. Duminică, parchetul a anunţat că acest grup intenţiona să se înarmeze şi să comită "atacuri" în seara alegerilor, să îl izoleze pe prim-ministrul Milo Djukanovic şi să proclame victoria partidelor de opoziţie.

Suspecţii au fost filmaţi de mass-media când erau conduşi la interogatoriu, dar nicio armă nu a fost încă arătată de autorităţi. După interogatoriul celor douăzeci de suspecţi, parchetul a precizat într-un comunicat că a decis "să menţină în detenţie, pentru 72 de ore, 14 dintre ei, în timp ce şase au fost eliberaţi". De asemenea, autorităţile încercau "să identifice" şi alte persoane despre "care s-a stabilit că aparţin acestui grup", pentru a putea proceda la arestarea lor. Potrivit mass-media muntenegrene, şeful grupului ar fi generalul în rezervă al jandarmeriei sârbe Bratislav Dikic, născut în 1970 şi care după retragerea sa în 2015 a devenit un activist împotriva prezenţei NATO în Balcani. Opoziţia muntenegreană a descris operaţiunea drept "montaj".

La Belgrad, premierul sârb Aleksandar Vucic a declarat la rândul său că nu crede în conspiraţia denunţată de Podgorica. Belgradul şi Podgorica întreţin relaţii tensionate după ce Muntenegru a recunoscut independenţa Kosovo în 2008, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.