Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații după suspendarea reprezentării Rusiei în Consiliul Europei: A ales un drum barbar și neacceptat

Preşedintele delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, liberalul Ionuţ Stroe, afirmă, după suspendarea dreptului de reprezentare al Rusiei în cadrul Consiliului Europei ca reacţie la invadarea Ucrainei, că Rusia s-a exclus singură din rândurile ţărilor civilizate şi moderne, alegând cu bună ştiinţă ”un drum barbar şi de neacceptat”, scrie News.ro.

Citește și: Prețul grâului a explodat. Blocarea exporturilor din Ucraina și Rusia au declanșat isteria. Efecte grave pentru Egipt, Turcia și Africa de Nord

Citește și: Volodimir Zelenski de pe străzile Kievului: Nu depunem armele! Nu plec din Kiev! (VIDEO)

”Rusia s-a exclus singură din rândurile ţărilor civilizate şi moderne. Nu poţi fi membru al unei organizaţii al cărei scop este protejarea drepturilor omului, a democraţiei şi a ordinii de drept internaţionale, atunci când aceste valori nu înseamnă nimic pentru tine. Europa a vorbit la unison azi, în cadrul discuţiilor de la Consiliul Europei, iar suspendarea Rusiei este deznodământul corect şi aşteptat de toţi”, a scris pe Facebook Stroe.

El precizează că a ascultat mărturii cutremurătoare ale colegilor săi din Ucraina, a văzut suferinţa, frica şi distrugerea pe care acest război arbitrar al Rusiei le-a adus. ”Unica responsabilă pentru decizia de azi este Rusia, ţara care a ales cu bună ştiinţă un drum barbar şi de neacceptat într-o lume modernă”, conchide Stroe. Dreptul de reprezentare al Rusiei la Consiliul Europei a fost suspendat vineri, aceasta rămânând însă stat membru al CoE, iar Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei discută în 14 şi 15 martie, într-o sesiune plenară extraordinară, agresiunea armată asupra Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.