Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii dure la adresa Iranului: Atac al Organizaţiei Cooperării Islamice

iran-sursa:bbc

Organizaţia Cooperării Islamice (OCI) a condamnat 'ingerinţa Iranului în problemele interne ale statelor din regiune' şi 'sprijinul acordat terorismului', informează vineri AFP. 'Conferinţa a deplâns ingerinţa Iranului în treburile interne ale statelor din regiune şi ale altor state membre (ale OCI), inclusiv în Bahrein, Yemen, Siria şi Somalia, şi a denunţat sprijinul oferit (de Teheran) terorismului', se spune într-un comunicat al organizaţiei, dat publicităţii vineri, la finalul celui de-al 13-lea summit al său, organizat la Istanbul.

De asemenea, OCI a 'condamnat (mişcarea) Hezbollah pentru actele teroriste pe care le-a comis şi pentru sprijinul său oferit mişcării şi grupărilor teroriste care încearcă să destabilizeze şi să ameninţe securitatea unor state membre ale organizaţiei'. Hezbollah, condusă de libanezul Hassan Nasrallah, regrupează o mişcare politică şi un grup armat care participă în special la luptele din Siria, alături de trupele preşedintelui Bashar al-Assad, susţinut de Teheran, dar a cărui plecare de la putere este cerută de Ankara şi Riad.

Preşedintele iranian Hassan Rohani şi delegaţia care îl însoţeşte nu a participat la reuniunea de închidere a summitului OCI, pentru a protesta împotriva acestor acuzaţii, au informat mai multe mass-media iraniene. Rohani urmează să efectueze sâmbătă o vizită oficială la Ankara, unde trebuie să fie primit de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, a anunţat preşedinţia turcă. Summitul OCI s-a desfăşurat în condiţii de maximă securitate în centrul Istanbulului, încadrat, potrivit agenţiei de presă Anadolu, de peste 5.000 de poliţişti mobilizaţi special în acest scop şi survolat de elicoptere.

 

Turcia se află de mai multe luni în stare de alertă sporită, din cauza unei serii de atentate atribuite grupării Stat Islamic sau legate de reluarea conflictului kurd.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.