Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații EXPLOZIVE ale unui greu PSD: 'Iohannis a cerut celor de la Summitul de la Sibiu să facă presiuni pe Guvernul României'

PSD
PSD sigla

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că președintele Klaus Iohannis probabil a cerut Comisiei Europene, prin "interpuși", în privința modificărilor aduse la legile justiției, ca oficialii europeni să pună presiune pe Guvernul României. El transmite că România este un stat independent.

Citește și: ALERTĂ Documentele pentru extrădarea lui Radu Mazăre au fost trimise în Madagascar

"Ceea ce am perceput noi după ce s-a întâmplat la Summitul de la Sibiu și ce s-a întâmplat acolo este că președintele Iohannis a cerut, probabil, celor care erau acolo și Comisiei Europene, prin interpuși, ca, în cazul în care se promulgă codurile penale sau orice alte modificări pe legile justiției, europenii să facă presiuni pe Guvernul României sau prin alte metode ca aceste lucruri să nu se întâmple. Asta înseamnă că pe președintele Iohannis nu-l interesează absolut nimic, nici de ce se întâmplă cu România, românii, știe că n-o să mai aibă alt mandat, e chestiunea aia că după el furtuna. Transmitem acest mesaj tuturor: acest stat este un stat suveran și independent. Nu este supus niciunui fel de colonizare niciodată în viața asta", a afirmat Cătălin Rădulescu la Parlament.

Rădulescu a afirmat că membrii ai Comisiei Europene sunt în campanie electorală pentru europarlamentare.

"Dacă cei din Comisia Europeană sau europarlamentari care își fac sceneta respectivă pentru că sunt europarlamentarele, ar fi fost bine ca înainte să stea la masă și să asculte ce s-a întâmplat în România în ultimii ani de zile. Sunt mai interesați de ce spun anumiți români trădători de patrie și anumite persoane care trimit tot felul de minciuni Comisiei Europene și nu numai", a spus Rădulescu.

El a mai transmis că dacă prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans Timmermans era curios de situația din România, putea să vină să studieze funcționarea legilor justiției și să le compare cu cele din statul său.

"Și domnul Timmermans, și ceilalți domni care erau curioși cu ce s-a întâmplat în România să vină să-și ia codurile penale din țara respectivă și cum funcționează legile justiției în țările lor și să facă un lucru paralel cu ce s-a întâmplat în România. După ce ar fi aflat că la noi au fost înregistrări ilegale cum la ei nu se întâmplă pe siguranță națională, că în România s-a lucrat echipe mixte procurori cu judecătoriu cum la ei nu s-a întâmplat niciodată, că în România s-au făcut protocoale cum la ei nu se întâmplă niciuodată, că în România s-au judecat pe bilețele date de SRI, că în România s-a judecat pe completuri la comandă, șmecherește puși acolo oameni ai sistemului care trebuiau să judece, să condamne într-un anumit fel anumiți oameni. Atunci, probabil că s-ar fi minunat că noi nu vrem altceva. Nu o să protejăm corupții, nu suntem împotriva ca cei care fură să ajungă în pușcărie, ci ca justiția să funcționeze independent", a declarat Cătălin Rădulescu.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Margaritis Schinas a confirmat luni scrisoarea trimisă de prim-vicepreședintele Frans Timmermans liderilor din România și a declarat că oficialii europeni nu vor ezita să lanseze rapid proceduri privind încălcarea dreptului comunitar, acolo unde este necesar.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare autorităților române în care avertizează cu un mecanism mai dur decât Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV), dacă modificările aduse codurilor penale intră in vigoare, au declarat pentru MEDIAFAX surse politice.

Frans Timmermans precizează, în scrisoarea transmisă autorităților române, că reprezentanții Comisiei Europene au fost nevoiți să revină în ultimele luni, la intervale frecvente, la chestiunea evoluțiilor privind statul de drept în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.