Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE aduse unei asistente medicale: 'A lovit o femeie bolnavă de cancer, care plângea de durere'

Conducerea Spitalului de Urgenţă din Târgu-Jiu a declanşat joi o anchetă, după ce fiica unei paciente de 39 de ani, care a murit marți de cancer, a depus o plângere împotriva unei asistente pe care o acuză că ar fi lovit-o pe mama ei, pentru că femeia plângea de durere.

Femeia de 39 de ani, bolnavă de cancer în fază terminală, a murit marți. Înainte să se stingă, aceasta le-ar fi povestit rudelor cum a fost tratată duminică, atunci când a a ajuns la Terapie Intensivă, la SJU Târgu-Jiu.

„Mama mea a fost luată cu salvarea de acasă, duminică. A fost dusă la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu, la Terapie Intensivă. Bunica a însoțit-o în salvare, dar la spital nu a fost lăsată să stea lângă mama. Avea cancer cu multiple metastaze în faza finală, nu avea putere nici să ridice un pahar cu apă. A doua zi, mama a cerut să plece acasă pe propria răspundere, a simțit că nu mai poate și nu a vrut să moară în spital. Când a ajuns acasă, i-a povestit bunicii că nu i s-a oferit deloc apă, iar asistenta care se ocupa de ea, văzând-o că plânge și geme de durere, a făcut un sul dintr-un cearșaf și a lovit-o de nenumărate ori peste spate și burtă, ca să tacă din gură, să nu mai plângă, pentru că citez ”, a declarat, corespondentulului MEDIAFAX, Rebeca Filip, fiica pacientei.

Citește și: Izolarea impunsă prin pandemia de coronavirus devine un coșmar pentru victimele violenței domestice

Directorul SJU Târgu-Jiu, Dumitru Vienescu, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că a început o anchetă în acest caz.

Tânăra de 20 de ani s-a întors duminică din Anglia, unde este studentă, și trebuie să respecte regula de izolare timp de 14 zile. Aceasta se află într-un centru din Rânca și, deși nu a prezentat simptomele infecției cu noul coronavirus, nu poate să meargă joi la înmormântarea mamei sale. După ce va ieși din izolare, vrea să afle cine este asistenta care i-ar fi agresat mama.

„Este dureros pentru mine, ca fiică, să aud că un om bolnav, mama mea, a fost tratată în acest hal monstruos, fără suflet, de către o asistentă. Mama a murit. Ea nu mai este printre noi să povestească, din nou, cele întâmplate. Nu știu numele asistentei, dar, vă rog frumos, măcar asigurați-vă că nu se repetă! Este îngrijorător să știu că printre cadrele medicale există oameni fără simț civic, care nu empatizează, este devastator”, le-a scris Rebeca Filip reprezentanților spitalului în sesizarea trimită pe email.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.