Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave ale avocatei lui Liviu Dragnea la adresa fostului judecător Vasile Alicsandri:În perioada alegerilor prezidenţiale era foarte tulburat

maria vasii

Avocata Maria Vasii a declarat luni, la Parlament, că îşi menţine declaraţiile cu privire la faptul că un judecător a decedat pentru că a ştiut anumite lucruri despre desfăşurarea scrutinului prezidenţial din 2009, aceasta fiind Vasile Alicsandri, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Nu ştiu dacă cele percepute de mine sunt probe în accepţiunea legii pentru organele judiciare sau sunt doar propriile mele percepţii pe care sigur le-am trăit şi poate şi aspectul emoţional mi-a influenţat modul în care am perceput această realitate. Este adevărat, este vorba de domnul judecător Vasile Aliscandri, judecător la Înalta Curte, care a fost implicat în procesul electoral. După ce am trăit durerea pierderii sale am început să revăd altfel şi să încerc să îmi amintesc anumite date pentru că şi eu am vrut să aflu mai multe şi să înţeleg de ce a plecat la 53 de ani când mai avea suficienţi ani de trăit", a spus Vasii la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Ea a adăugat că în ziua celui de-al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor din 2009 l-a întâlnit pe fostul judecător, iar acesta era "foarte tulburat", ceea ce dovedeşte că "a avut o implicare în alegerile prezidenţiale". "Ce este interesant, şi am adus o serie de documente pe care vi le las, v-aş ruga să aveţi în vedere că în 8 iulie este decesul dumnealui, iar la începutul lunii august doamna judecător Hermina Iancu, o persoană apropiată dânsului, şi-a dat demisia din magistratură pentru o perioadă lungă de timp. O aduc în discuţie pe doamna Iancu pentru că dacă domnul Alicsandri a condus alegerile pentru alegerile Parlamentului European, ca preşedinte al Biroului Electoral Central, pentru alegerile prezidenţiale doamna Iancu a condus acest Birou Electoral Central. Ea era o colegă de complet de judecată a lui Alicsandri şi plecarea dânsei din magistratură imediat după decesul domnului Alicsandri mie mi-a spus destul de multe", a menţionat Vasii, conform Agerpres.

Avocata a mai povestit că Vasile Alicsandri "era foarte agitat şi tulburat pentru votul multiplu". "În ultima perioada plângea în faţa mea. După ce a văzut că, probabil, lucrurile au început să se agraveze a ţinut să se întâlnească cu copiii mei, care sunt adulţi, în lipsa mea, şi cu lacrimi în ochi îmi transmitea anumite lucruri. O parte din cele de care mi-a spus că urmează să mi se întâmple pentru neascultare le-am trăit pe propria piele. Îmi amintesc, de asemenea, că după alegerile din 2009 persoana jovială, care făcea glume, devenise din ce în ce mai tensionată, avea momente în care un singur telefon îl făcea să renunţe la orice activitate era pregătită şi pleca. În acea perioadă a alegerilor prezidenţiale ştiu că era foarte agitat şi tulburat pentru votul multiplu. Autoritatea Electorală Centrală era singura care prelua DVD-urile pe care se înregistrau persoanele care intrau în secţiile de votare şi care puteau fi văzute dacă fac turism electoral. A avut discuţii în prezenţa mea despre aceste împrejurări, pe telefon. Era foarte tensionat pentru voturile date pe liste, pe voturile care veneau din teatrele de operaţiuni şi din Diaspora", a mai spus Vasii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.