Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave de la Budapesta, de la omul care vrea să îl dea jos pe Viktor Orban: 'Serviciul Român de Informaţii şi FIDESZ pot fi în spatele acestui caz'

www.profit.ro
SRI

Preşedintele Mişcării Patria Noastră a spus că este de imaginat că stânga, serviciul secret din România sau chiar FIDESZ să fie în spatele cazului buletinelor de vot aruncate, parţial arse şi găsite într-un loc transformat în depozit ilegal de deșeuri în apropierea oraşului Târgu Mureş, la Livezeni.

La o conferinţă de presă susţinută sâmbătă, la Budapesta, László Toroczkai a declarat că au primit informaţii din Transilvania despre faptul că a fost găsit un sac cu buletine de vot care au fost trimise din Ungaria, şi pe care se pot vedea, printre altele, voturile exprimate pentru Mişcarea Patria Noastră.

Citește și: Saci cu buletine de vot din Ungaria au fost găsiți în Mureș. UDMR acuză o 'provocare'

„Suntem sceptici şi ne putem imagina că stânga, stânga liberală, Serviciul Român de Informaţii şi FIDESZ pot fi în spatele acestui caz”, a spus politicianul ungar, care a adăugat: ”De la înfiinţarea sa, Mişcarea Patria Noastră a militat pentru dezvăluirea adevărului şi de aceea s-a deplasat la faţa locului”, scrie rador.ro.

Gyula Balde, de origine din Târgu Mureş, care este candidatul mişcării în circumscriţia electorală nr. 4 din judeţul Bács-Kiskun, a spus: ”Preşedinţia partidului a decis joi ca el să meargă la faţa locului pentru a se informa despre buletinele de vot aruncate, care au fost găsite de un localnic care a anunţat un ziarist şi care la rândul său a chemat poliţia. În a doua zi, vineri, avea deja datele de contact ale poliţistului care a preluat cazul, însă când l-a sunat, acesta l-a informat că, dat fiind faptul că joi Parchetul Român a dispus începerea urmăririi penale, nu se pot vedea buletinele de vot fără permisiunea procurorului. Apoi, Gyula Balde a apelat la Parchet unde a primit răspunsul că trebuie să se adreseze în scris şi să menţioneze în ce calitate face această solicitare.

Gyula Balde a mai menţionat că a prezentat Parchetului împuternicirea sa semnată de directorul partidului şi redactată în limba română, iar cu ajutorul unei cunoştinţe ale sale, de profesie avocat, a formulat şi plângerea penală pe care el însuși a depus-o vineri în numele partidului și în calitatea sa de candidat la un mandat de deputat în Legislativul de la Budapesta. De la instanţă a solicitat un răspuns chiar în ziua respectivă, însă despre decizia de respingere a instanţei a aflat la ora 14.

„După părerea mea, plângerea a fost respinsă la presiuni și recomandări politice”, a spus candidatul, care a explicat că autoritatea a luat această decizie pe motiv că nici Mişcarea Patria Noastră şi nici el, în calitate de candidat, nu au fost implicați direct în procesul penal. Iar vineri după-amiază nu a mai avut posibilitatea pentru a contesta decizia, astfel că nu a putut să verifice dosarul cauzei. Gyula Balde a menţionat că doar a vrut să vadă buletinele de vot pentru a se asigura dacă acestea sunt reale sau doar fotocopii și prin urmare a avut loc o provocare.

Potrivit lui László Toroczkai, concluzia celor spuse de Gyula Balde este că autoritățile române au obstrucționat dezvăluirea cazului. Potrivit preşedintelui patidului, deşi informarea la faţa locului nu s-a finalizat cu un rezultat concret, este clar că „este vorba despre un caz motivat politic”. La întrebarea reprezentantului Agenţiei de Presă MTI, László Toroczkai a spus că vor face apel împotriva deciziei negative a Parchetului Român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.