Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE împotriva UDMR venite de la USR: 'E rețeta de iliberalism patentată în Ungaria și în Polonia'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Dragos Tudorache MAI

Europarlamentarul USR Dragoș Tudorache critică atitudinea UDMR după anunțul PSD și PNL privind viitoarea coaliție de guvernare. El susține că maghiarii lui Kelemen Hunor fac treaba murdară a PNL și PSD.

„PNL și PSD au deschis aseară un drum pe care îl speram închis: drumul către iliberalism și capturarea statului, folosindu-se de vocea lui Kelemen Hunor și a UDMR pentru a lansa pretextul unei majorități pentru „schimbarea Constituției”. În realitate, e rețeta de iliberalism patentată în Ungaria și în Polonia, un pact pentru aservirea instituțiilor statului, pentru ca apoi jaful din banii publici și monopolul asupra puterii să se poată desfășura nestingherit.

UDMR face treaba murdară a celorlalți doi, care nu au curajul, alături de Klaus Iohannis, de a-și asuma până la capăt ticăloșia pe care o pun la cale și care le vine atât de natural.

Am strâns din dinți în aceste 11 luni, făcând ceea ce ne-am asumat: politică onestă și în folosul cetățenilor. Și PNL a strâns din dinți, frustrat de promisiunile electorale de reformă pe care le-a făcut, de retorica anti-PSD care îi impiedica să dea mâna pe față cu vechii lor aliați și de inabilitatea de a fura în voie din cauza unei alianțe incomode cu USR. Lupta noastră politică cu acești oameni care au distrus România trebuie tranșată odată pentru totdeauna. Nu putem permite ca în România să se întâmple ce se întâmplă în Ungaria sau Polonia. Rămânem singura piedică democratică în fața unei clase politice putrede. De astăzi, intrăm asumat în opoziție și ne vom pregăti pentru momentul în care cetățenii României își vor salva ei înșiși, prin vot, viitorul.

Vezi și: Vlad Voiculescu, atac la Klaus Iohannis: 'A pus la cale toată această nouă Alianţă pentru Ciolan' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.