Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii grave la adresa unui deputat PNL: S-ar fi intervenit direct la un minister

camera deputatilor

Acuzaţii grave la adresa unui deputat PNL. Andrea Paul este arătată cu degetul de Teodor Paleologu. Acesta spune că Paul ar fi intervenit la el, în timp ce era ministru al Culturii în favoarea lui Ovidiu Popescu, afaceristul care voia să renoveze Palatul Stirbei.

Citeşte şi: Baronul PSD de Satu Mare a fost arestat preventiv/ decizie ÎCCJ

Andreea Paul neagă orice implicare şi susţine că de fapt dorea doar ca ministerul Culturii să ofere un răspuns la o petiţie depusă de afacerist. "Domnul Popescu, despre care face vorbire, era un investitor cu cancer care a și murit și care a reclamat la cabinetul meu o întârziere pur birocratică în oferirea unui răspuns la dosarul său. Singurul lucru pe care l-am cerut Ministerului Culturii, să ofere un răspuns, nici favorabil, nici nefavorabil", a explicat Paul.

Citeşte şi: Procurorii DNA aruncă bomba: Fostul şef al CNADNR, suspect într-un dosar

"Nu am nicio legătură cu dosarul lui Andrei Chiliman, absolut niciuna", a continuat deputatul. Explicaţiile Andreei Paul vin în contextul în care fostul ministru al Culturii, Tudor Paleologu o acuză de implicare în afacerea Palatului Stirbei.

Citeşte şi: Ministrul Justiţiei a reevaluat-o pe Kovesi: 'Iau în calcul reinvestirea'

"Cand eram ministru, Vass a venit cu domnul Ovidiu Popescu la mine la minister, domnul Popescu a venit de mai multe ori si consilierii mei i-au explicat foarte clar care este legislatia in vigoare iar domnul Popescu mi-a spus foarte senin ca daca respetca legislatia nu iese suficient profit", spunea fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, conform B1TV.

Citeşte şi: Premierul Cioloş le-a premiat pe handbalistele naţionalei: Ce le-a promis şeful Guvernului

Palatul Ştirbei a fost cumpărat în anul 2005 de Ovidiu Popescu iar costul investiţiei s-a ridicat la aproape 11 milioane de euro. Popescu avea în plan să restaureze Palatul Ştirbei de pe Calea Victoriei şi să-l includă într-un proiect mixt mai amplu: comercial si imobiliar, cu o investitie de 120 de milioane de euro. Omul de afaceri a murit însa în 2011 într-o clinică din Texas. Din această cauză Andrei Chiliman, edilul suspendat al Primăriei Sectorului 1, s-a ales cu un nou dosar penal în care este implicat și omul de afaceri Ovidiu Popescu.

Citeşte şi: Noi decrete semnate de Klaus Iohannis: Ce a decis şeful statului cu pensiile aleşilor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.