Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţii GRAVE la adresa unui ministru: Ar fi dat bani pe criterii politice - 'din ură şi cu răzbunare'

Inquam Photos/Octav Ganea
sedinta de Guvern Viorica Dancila

Săptămâna şi scandalul în Guvernul Vioricăi Dăncilă. Acum a venit rândul unui alt ministru să fie luat la ţintă. Acuzaţiile sunt extrem de grave. Ar fi dat bani pe criterii politice. Este vorba despre ministrul Educaţiei, Valentin Popa, anunţă B1TV.

Citeşte şi: DOLIU în politică: A MURIT Nicolae Mischie

Universitățile care au criticat măsurile guvernelor PSD în domeniul educației primesc din septembrie mai puțini bani de la stat pentru licență. Culmea, pedepsite au fost fix cele mai prestigioase universități din România.  Într-un răspuns fără precedent către Ministerul Educației, Universitatea din București a susținut că, din "ură și cu răzbunare, dl. Ministru Popa, alături de colegii săi de partid, dl. Dragnea și d-na Dăncilă, au tăiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi și mai prestigioase universități românesti, universitățile din Consorțiul Universitaria, și le-au împărțit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetăți de scaun ale învățământului universitar românesc". Universitatea din București a mai precizat că "va acționa Ministerul Educației în contencios administrativ" pentru a afla "prin ce miracol 'criteriile' de alocare a cifrelor de școlarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitățile din Consorțiu și le-au recompensat pe aproape toate celelalte".

Citeşte şi: Cât de bogată este 'Prima Doamnă a infernului': Duce o viață de lux în timp ce SIRIENII mor cu zile

A urmat apoi Universitatea Babeș-Bolyai, care, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, a vorbit despre ”un apogeu al atacurilor politice” și despre ”condamnarea țării la înapoiere și sărăcie”.

Valentin Popa, a negat acuzațiile ce i se aduc. Întrebat dacă a dat bani universităților pe criterii politice, Popa a răspuns: ”în niciun caz nu poate fi probată o astfel de afirmație. Discutăm despre dirijarea locurilor bugetate către domeniile prioritare ale economiei românești. E pentru prima dată când alocăm prioritar 5000 de locuri către aceste domenii care susțin economia României: IT, energie, sănătate, sectorul auto...

Sunt investitori care au solicitat specialiști, că au ajuns să angajeze chiar studenți din anul II. Sunt domenii care pot contribui la creșterea economiei, a PIB-ului și a veniturilor statului. Consider că această investiție e indirectă și în universitățile tradiționale, căci creșterea bugetului învățământului e și o creștere a bugetului pentru aceste universități”, a spus Popa pentru B1TV.

Ministrul Educației a mai susținut că nu ignoră importanța vechilor universități: ”azi alocăm o treime din locurile bugetate către aceste universități, 5 la număr. Celelalte 50 de universități de stat împart restul de două-treimi din locurile bugetate”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.