Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ACUZAȚII grave la Sectorul 1: Clotilde Armand ar fi UMFLAT sumele necesare pentru preluarea și reabilitarea parcurilor Herăstrău și Cișmigiu

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
clotilde armand

Sumele pe care le-a prevăzut primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, în estimarea de cheltuieli pentru preluarea și reabilitarea parcurilor Herăstrău și Cișmigiu sunt exagerate, declară președintele PSD Sector 1, Florin Manole: „Este o minciună, o diferență de 15 milioane de lei în plus”.

„Sumele pe care le-a prevăzut doamna Armand în estimarea de cheltuieli pentru cele două parcuri, Herăstrău și Cișmigiu noi le considerăm exagerate. Direcția Financiară din Primărie nu scrie aviz favorabil, în aparatul de specialitate din spatele acestei propuneri de Hotărâri de Consiliu Local, tocmai pentru că nu există o întemeiere a acestor costuri estimate. A revenit mai târziu doamna Armand, pe Facebook, nu în actele oficiale ale Primăriei, așa cum ar trebui, a revenit și a spus că s-a inspirat dintr-un proiect al doamnei Gabriela Firea. Este o minciună, pentru că dacă intră oricine pe Google și caută proiectul din 2019 la care se referă doamna Armand, cifrele de acolo sunt diferite față de cifrele pe care le-a pus în Hotărârea de Consiliu doamna Armand. Mai exact, este o diferență de 15 milioane de lei în plus în proiectul doamnei Armand, față de proiectul anterior la care se referea. De ce simte nevoia doamna Armand să mintă?””, spune la RFI Florin Manole.

Replica social-democratului vine după ce Clotilde Armand a susținut că, în realitate, costurile criticate acum de PSD sunt cele stabilite în mandatul fostului primar al Capitalei, Gabriela Firea.

Petre Florin Manole spune despre situația din Sectorul 1 că „este un scandal permanent, care se petrece în interiorul Primăriei și al Consiliului Local și care se reflectă în mod neplăcut, nefericit și inutil asupra cetățenilor Sectorului, pentru că tot ceea ce se întâmplă în Primărie depășește limitele politice și se răsfrânge asupra cetățenilor”.

Consilierii PSD și PNL au respins un proiect al primăriței Clotilde Armand, care prevedea preluarea și reabilitarea Parcurilor Cişmigiu şi Herăstrău. Ulterior, edilul a anunțat că va reveni cu un proiect privind trecerea celor două parcuri în administrarea ADP Sector 1.

Întrebat pe de altă parte dacă în opinia sa, există o problemă în contractul de salubrizare dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest, Petre Florin Manole a evitat un răspuns tranșant: „Nu știu și nu este treaba mea, este treaba instanței să se pronunțe în legătură cu acest aspect. Este evident însă că există o problemă în executarea serviciului de salubritate în Sectorul 1. Nu știu cine este vinovatul. Bănuim că vinovatul este doamna Armand, prin scandalul pe care îl produce. Mai avem și argumentul ăsta, că instanța impută niște sume Primăriei”.

Întrebat de ce evită un răspuns direct, din moment ce datele din contract sunt publice, social-democratul a răspuns: „Nu sunt eu în situația de a spune asta, contractele trebuie să treacă printr-o instanță, dacă ele sunt contestate, iar instanța nu sunt eu, nu este nici doamna Armand, instanța este o altă putere a statului român, pe care ar trebui s-o respectăm”.​

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.