Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații GRAVE pentru Administrația Trump: Președintele Venezuelei Președintele Venezuelei susține că se încearcă asasinarea lui

stiri.tvr.ro
trump maduro

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a acuzat Administrația Statelor Unite că intenționează să îl asasineze, în pofida faptului că, în urmă cu două săptămâni, președintele Donald Trump a declarat că este dispus să se întâlnească cu acesta, relatează site-ul agenției Reuters, scrie Mediafax.

Un purtător al Consiliului de Securitate al Casei Albe a declarat, în urma afirmațiilor liderului venezuelean, că "politica Statelor Unite privind restaurarea pașnică a democrației în Venezuela nu s-a schimbat".

Citește și: Donald Trump, despre motivul dispariției jurnalistului saudit: 'Suntem mai aproape decât ați crede'

Opoziția din Venezuela consideră că Maduro formulează acuzații la adresa altor state pentru a își "masca incompetența".

Aproximativ două milioane de venezueleni au părăsit țara încă din anul 2015, din cauza lipsei de hrană și medicamente, inflației și crimelor violente.

Washingtonul a impus sancțiuni împotriva Venezuelei, denuțând-l pe Maduro ca fiind un dictator care încalcă drepturile omului și care a declanșat o criză economică.

Casa Albă a acuzat miercuri Guvernul lui Maduro de implicare în moartea unui politician venezuelean despre care autoritățile susțin că s-a sinucis, însă opozița este de părere că a fost ucis.

Maduro a declarat joi noaptea că Statele Unite au cerut Guvernului din Columbia să îl asasineze.

"Au dat ordin de la Casa Albă ca Maduro să fie ucis", a declarat Maduro, adăugând însă că acești nu îi vor putea atinge "niciun fir de păr".

Liderul Venezuelei nu a oferit mai multe detalii sau dovezi privind acuzațiile.

Președintele american Donald Trump a declarat în urmă cu două săptămâni că este dispus să aibă o întâlnire oficială cu omologul său din Venezuela, Nicolas Maduro, dacă acest lucru va fi de ajutor pentru cetățenii Venezuelei.

Nicolás Maduro, președintele Venezuelei, a fost vizat în data de 4 august de un atac cu drone încărcate cu exploziv, în Caracas, în timp ce ținea un discurs în cadrul aniversării a 81 de ani ai armatei naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.