Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzații grave - Serghei Lavrov spune că Volodimir Zelenski vrea să provoace un conflict între Rusia şi NATO

ZF
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat sâmbătă că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu este interesat de negocieri şi vrea să provoace un conflict între Rusia şi NATO, relatează EFE, anunță Agerpres.

''Dacă el (Zelenski) a fost atât de supărat că NATO nu l-a apărat, înseamnă că speră să rezolve conflictul aducând NATO în această poveste, nu prin negocieri'', a spus Lavrov într-o conferinţă de presă după o întâlnire cu omologul său kârgâz, Ruslan Kazakbaiev.

Şeful diplomaţiei ruse a susţinut că preşedintele ucrainean nu ascultă declaraţiile Washingtonului, Parisului, Berlinului şi ale altor capitale europene potrivit cărora NATO nu intenţionează să intervină în conflict.

''Se pare că el '(Zelenski) încearcă să provoace un conflict cu implicarea NATO, între NATO şi Rusia'', a insistat el.

Larvrov a spus că ''declaraţiile constante şi pline de resentimente'' ale lui Zelenski nu încurajează optimismul în ceea ce priveşte perspectiva unei noi runde de negocieri ruso-ucrainene, după cele două care au avut loc luni şi joi, săptămâna aceasta, pe teritoriul Belarusului.

Şi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a făcut sâmbătă aluzie la apelurile liderului ucrainean la NATO, care a criticat vineri Alianţa Atlantică pentru decizia de a nu impune o zonă de interdicţie aeriană în Ucraina şi pentru lipsa de acţiune în vederea protejării populaţiei ţării.

''În acest caz, vedem că ţările NATO îşi dau perfect seama de imposibilitatea implicării directe a membrilor NATO în ceea ce se întâmplă în jurul Ucrainei'', a declarat el într-o conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.