Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acuzaţiile de abuz sexual împotriva fostului preşedinte costarican Oscar Arias, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, au fost abandonate

Nobel

Acuzaţiile de abuz sexual împotriva fostului preşedinte costarican Oscar Arias, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, au fost abandonate, a anunţat luni procurorul general din Costa Rica, Emilia Navas, potrivit DPA.

Emilia Navas a precizat că cele două femei care au depus plângeri împotriva lui Arias au decis să renunţe la ele, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Cele două victime au hotărât să nu continue cu procesul din cauza durerii şi dificultăţii pe care le-ar fi provocat o astfel de acţiune, a spus procurorul general. Decizia duce la anularea cazului.

Era de aşteptat să se renunţe la proces, "dat fiind faptul că nu am mai fi avut dovada pentru a-l putea acuza (de comiterea vreunei fapte penale)", a declarat Emilia Navas la Radio Columbia.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Mai multe femei l-au acuzat pe Arias de abuz sexual, dar numai două au depus plângeri în justiţie până acum.

O femeie doctor a spus că Arias a agresat-o sexual când s-a dus să îl vadă pentru a-i cere sprijinul într-o campanie împotriva armelor nucleare în 2014, în timp ce o fostă Miss Costa Rica l-a acuzat că a agresat-o sexual în 2015.

În vârstă de 79 de ani, Arias a fost preşedinte al acestei ţări din America Centrală între 1986 şi 1990 şi apoi din nou între 2006 şi 2010. El a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1987, pentru eforturile sale de a pune capăt războaielor civile din mai multe state din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.