Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acvariile din Japonia își fac publicitate cu legăturile incestuoase și relațiile dintre pinguini

Jen Austria/Twitter
acvariu TSQ

Acvariile din Kyoto și Tokyo (Sumida) au dat publicității pentru al doilea an un tabel care reprezintă relațiile încurcate de rudenie și împerechere între păsările polare prezentate publicului, notează CNN Travel.

Relațiile dintre pinguini oferă mai multă dramă și șoc decât orice telenovelă, spun japonezii. Triunghiuri amoroase, incest, dragoste neîmpărtășită, nimic nu lipsește din peisajul afectiv al pinguinilor crescuți de japonezi.

"Ne-am dori să își dea seama cât mai multă lume că pinguinii sunt ca oamenii. Fiecare are propria personalitate și trăiesc în diferite tipuri de relații”, a explicat Shoko Okuda, purtătoarea de cuvânt din partea ORIX Group.

"Anul trecut, graficul relațiilor dintre pinguini a creat senzație în media socială. De aceea am actualizat datele în acest an”, a spus oficialul.

Citește și: FĂRĂ NUMĂR - România a împrumutat doar azi ALTE 75 de milioane de lei

În ciuda unor elemente fără nicio îndoială întunecate ce se pot remarca în relațiile dintre pinguini, actualizările ar fi ”mai drăguțe, mai fericite”, cu toate că reprezentanții acvariilor recunosc și faptul că relațiile au devenit ”încă și mai complicate”.

Japonezii au reprezentat cu inimi și linii roșii cuplurile și legăturile funcționale și au folosit linii albastre și inimi sfărmate relațiile care au încetat. Inimi cu semnul întrebării și linii mov au fost folosite pentru relațiile complicate care par să fie mai mult decât prietenie. Prietenia este indicată prin linii galbene iar rivalitatea este marcată în grafic prin linii verzi.

Cea mai populară femelă din Acvariul din Kyoto este Tera, graficul indicând prin linii albastre toate dezamăgirile pe care le-a provocat celor care i-au făcut curte în ultimul an. În prezent este legată de Orre, un pinguin descris ca fiind ”obsedat de control”, dar este interesată și de Same și Shijyou (care este într-un alt cuplu.

O altă relație care a atras atenția îngrijitorilor a fost cea dintre Kuruma și Nijou. Cei doi sunt tată și fiu, dar au format un cuplu anul trecut, pentru ca în 2019 să fie amândoi interesați de aceeași femelă, Hana.

Cea mai șocantă relație este cea între Kama, cel mai bătrân pinguin din acvariul lui Kyoto și Saya, puiul surorii lui Koyto.

Între cei doi este o diferență de 17 ani. Pinguinii trăiesc în medie numai 20 de ani.

Nici pinguinii din Tokyo nu sunt mai liniștiți. Rozu era foarte priceput să își facă mereu noi relații. Din momentul în care a ajuns împreună cu Warabi a preferat să dezvolte o relație exclusivă cu acesta și, spun îngrijitorii, ”nu suportă să se îndepărteze unul de celălalt”.

Pinguinii au o relație la fel de intensă și cu îngrijitorii lor, graficul arătând ce tensiuni iau naștere în funcție de atenția pe care un îngrijitor o arată unui pinguin sau altuia.

”Unii spun că relațiile dintre ei sunt mai complexe decât cele umane, iar alții zic și că nu se satură să urmărească lucrurile care se întâmplă în graficul prezentat de noi”, au arătat reprezentanții acvariilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.