Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adam Pengilly, fost membru al forului internaţional olimpic, vrea măsuri mult mai dure faţă de Comitetul olimpic rus

www.cotidianul.ro
Comitetul Olimpic Internațional

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) ar trebui să ia măsuri mult mai dure faţă de Comitetul olimpic rus, chiar şi suspendarea acestuia, nu doar să rămână la stadiul de a recomanda sancţiuni, spune britanicul Adam Pengilly, fost membru al forului internaţional olimpic, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Pengilly, fost component al echipei britanice de skeleton şi membru al CIO din 2010 până în 2018, s-a pronunţat pentru acţiuni mult mai dure împotriva Rusiei.

În 2016, Pengilly a cerut o interdicţie generală a Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza scandalului de dopaj care a urmat JO de la Soci din 2014. El a votat împotriva recomandării Comitetului executiv al CIO de a lăsa federaţiile internaţionale să decidă dacă vor accepta sau nu sportivi ruşi la Olimpiada din Brazilia.

În contextul invaziei ruse în Ucraina, mai multe federaţii sportive au mutat evenimentele care au fost iniţial plasate în Rusia, iar unele au acceptat participarea sportivilor ruşi şi belaruşi sub drapel neutru.

"În prezent, CIO doar a recomandat federaţiilor să analizeze posibilitatea suspendării ruşilor şi belaruşilor din competiţii. CIO nu a suspendat Comitetul olimpic rus. Nu înţeleg de ce spun altora să o facă, dar ei nu o fac. Unii ar putea descrie asta ca fiind ipocrit. Cred că este necesar ca CIO să anunţe personal şi oficial suspendarea Comitetului olimpic rus'', a spus Pengilly.

El a fost de părere, încercând să găsească o explicaţie la atitudinea CIO, că Rusia are o mare influenţă asupra sportului la nivel mondial, şi foarte probabil la nivelul CIO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.