Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Premieră istorică în Turul Franței: Adam Yates și fratele său geamăn, Simon Yates, au trecut primii linia de sosire în etapa inaugurală

www.agerpres.ro
Turul Franței

Ciclistul britanic Adam Yates (UAE Team Emirates) este primul purtător al tricoului galben în Turul Franţei 2023, după ce a reuşit să se impună în etapa de debut, desfăşurată sâmbătă la Bilbao, în Ţara Bascilor.

Adam Yates, cronometrat pe distanţa de 182 km 4 h 22 min 39 sec, a trecut primul linia de sosire, urmat la patru secunde de fratele său geamăn Simon Yates, care concurează pentru echipa Jayco-AIUla. Cei doi s-au detaşat de restul plutonului cu nouă kilometri înainte de sosire, scrie agerpres.ro.

Poziţia a treia, la 20 de secunde, a fost ocupată de slovenul Tadej Pogacar (UAE), dublu câştigător al Turului Franţei (2020, 2021).

Aceasta este prima victorie de etapă în Marea Buclă pentru Adam Yates (30 de ani), care a mai purtat tricoul galben timp de patru zile, în 2020.

Etapa inaugurală a Tour de France a fost marcată de abandonul spaniolului Eric Mas (Movistar), în urma unei căzături produse cu 24 km înainte de sosire.

Cursa din Hexagon continuă cu etapa a doua, programată duminică tot în Ţara Bascilor, între Vitoria-Gasteiz şi San Sebastian (209 km).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.