Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adaos comercial de 5.400% pentru dezinfectant, practicat în starea de urgență (Curtea de Conturi)

gel dezinfectant

Curtea de Conturi a descoperit numeroase nereguli în legătură cu cheltuirea banilor publici, în starea de urgență. În raportul trimis Parlamentului apar cazuri precum adaosuri comerciale uriașe sau cumpărarea în loc de biocide a unor produse cosmetice:

UATC Ariceștii Rahtivani (județul Prahova) - plăți pentru substanțe dezinfectante supraevaluate. În perioada 19.03-13.05.2020, a încheiat cu un agent economic 4 contracte de furnizare prin care s-au achiziționat 200 bidoane a câte 10 litri detergent pe bază de soluție de clor, la prețul de 550 lei/bidon, valoarea totală fiind de 110.000 lei fără tva, respectiv 130.900 lei cu tva, în condițiile în care produsul a fost achiziționat de furnizor la un preț de 10 lei/bidonul de 10 litri (preț fără tva), rezultând un adaos comercial practicat de furnizor de 5.400% în mărime relativă, respectiv 128.520 lei (108.000 lei + 20.520 lei tva) în mărime absolută (față de valoarea de achiziție de 2.380 lei (2.000 lei + 380 lei tva)). În timpul controlului, entitatea controlată a prezentat factura de stornare emisă de furnizor în valoare de 127.925,00 lei, prin care prețul bidonului de 10 litri “Dezinfectant soluție clor” a fost diminuat de la 550 lei/bidon fără tva la 12,50 lei/bidon fără tva

UATO Vălenii de Munte (jud. Prahova) - utilizarea ineficientă a fondurilor publice destinate dezinfecției spațiilor din domeniul public al unităților administrativ-teritoriale. În perioada stării de urgență, a achiziționat, pentru dispozitivele cu soluții de dezinfecție montate la intrarea blocurilor de locuințe, precum și în incintele sediilor entităților publice, produse dezinfectante în valoare 36.741,25 lei, care nu erau avizate ca biocide, ci făceau parte din categoria produselor cosmetice, respectiv „gel igienizant”

Citește și: SURSE JUDICIARE Șeful Poliției Române l-a RUGAT pe Elvis Pian, în BISERICĂ, să scoată mai repede mortul din casă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.