Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata față a măcelului: Ucraina anunță că a ucis de șapte ori mai mulți soldați ai inamicului decât Rusia

timesnewroman.ro
soldati rusi

Ucraina a ucis de șapte ori mai mulți soldați decât Rusia în războiul din Ucraina. Asta arată cifrele oficiale. Cel mult 13.000 de militari ucraineni au fost ucişi de la declanşarea invaziei de către Rusia, în februarie, a afirmat joi un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează AFP. "Avem estimări oficiale din partea Statului Major (...). Acestea se situează între 10.000 (...) şi 13.000 de morţi", a precizat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, la postul ucrainean 24 Kanal (Channel 24).

Potrivit lui Podoliak, şeful statului ucrainean va face publice datele oficiale "atunci când va veni timpul".

Atunci când forţele ruse luptau în iunie pentru a ocupa întreaga regiune Lugansk, în estul Ucrainei, Zelenski a declarat că ţara sa pierde "între 60 şi 100 de soldaţi pe zi, ucişi în acţiune, şi în jur de 500 de persoane rănite în acţiune". În tabăra adversă, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a afirmat în septembrie că 5.937 de soldaţi ruşi fuseseră ucişi până la acea dată de la începutul conflictului pe 24 februarie. Cele două părţi adverse sunt suspectate să minimizează amploarea pierderilor de vieţi omeneşti, pentru a evita să afecteze moralul trupelor lor.

De cealaltă parte, Ucraina susține că a făcut măcel în rândul rușilor.

Forţele ucrainene au lichidat 650 de militari ruși în ultimele 24 de ore, astfel că numărul invadatorilor ucişi pe front, de la începutul războiului, a ajuns la 90.090 - potrivit unui raport publicat, vineri, de Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei. De asemenea, de la începutul invaziei ruse la scără largă, trupele ucrainene au doborât 280 de avioane și 262 (+1) de elicoptere rusești. Au mai fost distruse 2.916 (+1) tancuri ale armatei ruse, 5.883 (+6) de vehicule blindate, 1.905 (+1) sisteme de artilerie, 210 sisteme de apărare aeriană, 395 de lansatoare multiple de rachete, 4.464 (+23) de vehicule și cisterne transportatoare de combustibil, 16 nave, 1.564 (+2) de drone, 531 de rachete de croazieră și tehnică specială (163 de unități).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.