DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Adevărata față a Uniunii Europene. Se declară gardian al drepturilor, dar le suprimă cu seninătate în cazul pandemiei (Opinie)

pixabay
drepturi diverse maini

”Bruxelles se pretinde a fi un gardian al drepturilor, dar este ciudat de tăcut cu privire la tratametul aplicat celor care nu se vaccinează. Din când în când UE intră în modul de denunțare pe scară largă. De obicei provocat de o acțiune „revoltatoare” a unuia dintre membrii săi estici.

De exemplu, la începutul acestui an, guvernul maghiar a introdus o legislație care ar limita predarea „ideologiei LGBT” în școli. Doamne, Parlamentul UE a intrat în război. Legislația de urgență a fost adoptată imediat în Parlamentul UE pentru a lua măsuri legale împotriva Ungariei pentru încălcarea „valorilor, principiilor și legii” UE. Toată lumea, de la Ursula von der Leyen la Emmanuel Macron, s-a alăturat spunând că legea grea maghiară este o amenințare pentru întreaga Europă.

Totuși, săptămâna trecută, greii UE, cât și Parlamentul însuși au tăcut în fața unei încălcări mult mai răspândite a libertăților. Austria a anunțat că își va trimite cetățenii într-un nou lockdown. Și că din februarie ar fi obligatoriu ca toți cetățenii să aibă vaccinarea Covid. Fără doar sau poate. În viitor, dacă doriți să ieşiţi din casă în Austria, va trebui să vă vaccinați.

Germania pare să urmeze exemplul, în timp ce o blocare parțială este deja în vigoare. Restricțiile pentru persoanele care nu au fost vaccinate au fost acum înăsprite în Germania, Republica Cehă și Slovacia. Au avut loc ciocniri violente la Rotterdam între protestatarii anti-lockdown și poliție.

Deci, cum se face că o parte a populației poate fi ținută în case și UE nu găsește nimic de spus despre asta? Nu este aceasta o încălcare a libertății indivizilor? Ideea de a îngrădi un anumit grup în casele lor pe baza statutului său medical nu este cea mai grosolană încălcare a libertății pe care ar putea-o impune orice guvern, cu excepția faptului de a întemnița populația?

Adevărul este că în astfel de momente este expusă mentalitatea unidirecțională a UE. UE visează multe vise, dar unul dintre ele este despre un continent care încearcă să salveze din ce în ce mai multe drepturi ale minorităților până când toată lumea din UE este liberă să fie ceea ce își dorește să fie. Este ceva de spus pentru asta. Dar este și simplist și limitativ.

De exemplu, nu poate găsi loc pentru întrebări sau provocări care nu se potrivesc cu propria sa interpretare a lumii. Este adevărat că există zone din Europa în care este mai greu să fii gay, sau trans, decât altele. Dar acum există țări care nu îți vor permite să trăiești o viață dacă nu vrei să te vaccinezi anti-Covid.

Se întâmplă să nu fiu de acord cu anti-vacciniştii. Nu eram mai preocupat să iau vaccinul împotriva Covid-19 decât să iau gama largă de vaccinuri pe care a trebuit să le fac de-a lungul vieții pentru a călători prin Africa și părți ale Orientului Îndepărtat. Nu mi-a fost teamă de vaccin și nici nu am văzut niciun motiv rezonabil pentru a evita să-l iau.

Dar o anumită parte din toate populațiile noastre nu sunt de acord. Cred că acei oameni sunt prost ghidaţi. Dar ei au îngrijorări pe care orice societate liberală ar trebui să o considere legitimă, oricât de greșită. Dacă Covid ar fi Ebola, atunci poate că ar fi nevoie de tratamentele grele pe care le vedem acum. Dar nu este. Este o boală care vizează în mod disproporționat anumite grupuri de oameni. Cum ar fi cei obezi. S-a obosit vreo țară să desfășoare o campanie serioasă de a opri obezitatea în societățile noastre? Desigur că nu. Pentru că, din nou, există lucruri de care este legitim să vă preocupați și lucruri care aparent nu sunt dacă nu se potrivesc cu parametrii specifici ai preocupării dvs.

Ori de câte ori UE atacă Polonia sau Ungaria, face acest lucru pretinzând că este gardianul și garantul final al drepturilor cetățenilor UE. Dar, pe măsură ce milioane de oameni din toată Europa încearcă să-și protejeze drepturile fundamentale – iar cei vaccinați și nevaccinați sunt pedepsiți deopotrivă – UE nu se vede nicăieri. Nu se vede că angajamentele sale sunt adânci în piele. Este că sunt înguste și politice prin natura lor. Un fapt care nu a fost niciodată mai clar.”

Editorial semnat de DOUGLAS MURRAY şi publicat de The Telegraph

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.