Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Adevărata NEBUNIE din Senat. DETALIILE din spatele votului care l-au salvat pe Gabriel Oprea/ SURSE

captura TV
bile senat

Opinia publică e revoltată de scutul pe care Senatul României i l-a oferit fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea. 73 de senatori au votat împotrivă și 45 pentru, iar 6 s-au abținut de la vot relatau reporterii STIRIPESURSE.RO de la fața locului.

VIDEO EXCLUSIV FULL CU VOTUL DIN SENAT

Vezi și: Ion Cristoiu SURPRINDE: Mama polițistului Gigină ar trebui să tacă. E prea revoltată / VIDEO

De la momentul votului și până azi au fost difuzate imagini și s-au spus multe despre cum s-a derulat votul în sine. SURPRIZA mare a fost atunci când s-a aflat că de fapt senatorii care au format scutul uman au fost din toate partidele reprezentate în Senatul României.

Unii senatori au confirmat asta direct reporterilor STIRIPESURSE.RO, alții sub protecția anonimatului. Unii au invocat motive care țin de justificările procurorilor DNA în caz, în timp ce alții doar din rațiuni de ordin personal. Se pare că decizia strategică a fostului vicepremier de a-și lua la sentiment colegii a fost bună pentru el de vreme ce a avut câștig de cauză - DETALII AICI.

Vezi și: Gabriel Oprea, desfiinţat de un celebru actor: 'Boss, tu chiar mai dormi liniştit?'

Asta reiese și din mărturiile pe care reporterii STIRIPESURSE.RO au reușit să le culeagă de la câțiva senatori.

”Eu am spus de la tribuna Senatului că acest dosar ar trebui restituit Parchetului General. DNA-ul nu are în atribuții să se ocupe de accidente de circulație. Dar a murit un om și trebuiau procurorii să cerceteze. Au votat de la toate partidele... PNL, ALDE, PSD, PMP și cred că și de la UDMR vreo doi”, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO senatorul PRU, Daniel Savu.

Varianta sa a fost susținută și de alți senatori:

”Ne-a luat la sentiment și nu am putut sa îl refuz! Am avut o problemă mai demult și m-a servit” s-a justificat un senator PMP.

Un coleg de-al său de Senat, dar de la PNL, a mărturisit că ”Oricum nu eram sută la sută convins de ce zicea DNA acolo în referat, dar omul e super OK. Când am avut o problemă medicală m-a ajutat fără să îmi ceară ceva. Acum nu puteam să îl refuz”.

O relatare asemănătoare a avut-o și un senator ALDE care a avut nevoie de un medicament foarte scump și ”am fost rezolvat de domnul Oprea”.

Iar un senator UDMR a susținut că ”Pur și simplu eu nu pot pricepe cum un pasager aflat pe locul din spate ajunge să fie acuzat de omor. Mai are niște dosare, să plătească în alea că are ce, dar aici nu mă convinge nimeni că un pasager poate fi acuzat de ceea ce face șoferul sau un alt șofer în trafic”.

Cine a urmărit cu atenție discursul lui Gabriel Oprea care a precedat votul a putut lesne observa modul de adresare pur personal și tințit pe mesajele sms-urile dinainte trimise:

Vezi și: Go Cioloș! Sau cum ar putea pierde PSD alegerile parlamentare (OPINIE)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.