Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ADEVĂRUL despre atentatele din Paris soldate cu sute de victime / OFICIAL

Bărbaţi înarmaţi şi atacatori sinucigaşi au comis vineri seară un val de atentate la Paris, care au vizat restaurante, o sală de concerte şi zona adiacentă Stade de France, atacurile, soldate cu 129 de morţi şi cu 352 de răniţi, dintre care 99 în stare critică, fiind revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic, informează Reuters.

Citește și: ÎNFIORĂTOR Lider musulman anunță atentate în România / VIDEO

Agenţia britanică de presă prezintă adevărul despre calendarul evenimentelor pe ore (conform orei locale a Franţei - GMT+1), aşa cum a fost el prezentat oficial de procurorul Parisului, Francois Molins, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o sâmbătă.

Vineri, 13 noiembrie:

Citește și: SRI face precizări importante pentru România

ora 21:20 - Un atacator sinucigaş detonează o centură explozivă în apropierea uneia dintre porţile Stade de France, în cartierul Saint-Denis (nordul Parisului), unde preşedintele Franţei şi şeful diplomaţiei germane urmăreau meciul amical de fotbal dintre selecţionatele celor două ţări. În explozie şi-a pierdut viaţa un trecător, precum şi teroristul kamikaze.

ora 21:25 - În arondismentul XX al Parisului, la intersecţia străzilor Bichat şi Alibert, bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra clienţilor aflaţi pe terasele barului "Le Carillon" şi a restaurantului "Petit Cambodge", ucigând 15 persoane şi rănind grav 10.

Citește și: SURSE Detalii neștiute despre petrecerea în care Victor Ponta și-a serbat ziua de naștere

ora 21:30 - În afara Stade de France, un al doilea atacator kamikaze detonează bomba pe care o avea asupra sa, pierzându-şi viaţa.

ora 21:32 - Mai mulţi indivizi deschid focul în faţa barului "A La Bonne Biere", situat la intersecţia străzilor Fontaine au Roi şi Faubourg du Temple, în arondismentul XXI, ucigând cinci oameni şi rănind grav opt.

ora 21:36 - Bărbaţi înarmaţi ucid 19 persoane care se aflau pe terasa restaurantului "La Belle Equipe" de pe Rue de Charrone. În atac au mai fost răniţi grav nouă oameni.

Citeşte şi: COȘMARUL continuă: Avion PRĂBUȘIT în Marea Britanie! Toți pasagerii au murit

în jurul orei 21:40 - Un atacator sinucigaş se aruncă în aer în interiorul restaurantului "Le Comptoir Voltaire" de pe bulevardul Voltaire, situat tot în arondismentul XXI, rănind grav o persoană.

ora 21:40 - O maşină se opreşte în faţa sălii de concerte din Bataclan. Mai mulţi bărbaţi înarmaţi intră în sală, în timpul unui concert susţinut de formaţia americană de rock Eagles of Death Metal, şi deschid focul la întâmplare în direcţia mulţimii, ucigând 89 de oameni şi rănind mulţi alţii. Atacatorii fac referiri la situaţia din Siria şi Irak.

ora 21:53 - Un al treilea atacator sinucigaş se aruncă în aer în apropiere de Stade de France.

Citește și: Cele mai mari temeri ale europenilor s-au adeverit: Un terorist provine dintre refugiați

Sâmbătă, 14 noiembrie:

ora 00:20 - Forţele de securitate franceze dau asaltul asupra sălii de concerte din Bataclan, în încercarea de a-i elibera pe cei aflaţi înăuntru. Trei atacatori sunt ucişi: unul este împuşcat de forţele de ordine, iar alţi doi se aruncă în aer, detonându-şi centurile explozive pe care le aveau asupra lor.

Citește și: Cine sunt cei doi români ucişi în atentatele din Franţa

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.