Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO ADEVĂRUL despre banii Bisericii: S-a aflat ce sumă a cheltuit BOR în activitatea social-filantropică și medicală

basilica.ro
Consiliul Național Bisericesc

Ce face Biserica cu banii? Este întrebarea pe care și-o ridică mulți români. Acum a venit și răspunsul. Patriarhul Daniel a prezidat, marți, ședința anuală a Consiliului Național Bisericesc. Întrunirea a avut loc în Sala sinodală din Reședința Patriarhală.

Patriarhul Daniel a oferit detalii şi cu privire la eforturile depuse la nivelul Bisericii Ortodoxe Române în direcţia ajutorării semenilor, în anul 2019.

Citește și: Liviu Dragnea, supus torturii în închisoare

„Biserica Ortodoxă Română și-a desfășurat activitatea social-filantropică și medicală în cadrul a 796 instituții și servicii sociale. Având în vedere diversificarea continuă a serviciilor oferite, precum și extinderea și acreditarea centrelor, s-a început o reorganizare integrată a activităților pe criterii de competență”.

„Pentru susținerea întregii activități de asistență socială și filantropică și pentru sprijinirea sinistraților în anul 2019 la nivelul Patriarhiei Române a fost cheltuită suma de 153.600.638 lei, aproximativ peste 32 milioane euro”.

Citește și: Traian Băsescu șterge pe jos cu Orban: ‘Măi, Ludovicus al II-lea Anticipatus’

„În această sumă însă nu intră însă cheltuielile privind o mulțime de activități caritabile ale parohiilor și mănăstirilor în favoarea bolnavilor, bătrânilor, copiilor și săracilor care nu au fost cuantificate financiar și ca atare nici raportate sistematic centrelor eparhiale”.

Evaluările și rapoartele realizate zilele acestea vor fi înaintate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care se va întruni joi în ședință de lucru.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Consiliul Național Bisericesc este organismul central executiv al Sfântului Sinod și al Adunării Naționale Bisericești și se compune din 12 membri ai Adunării Naționale Bisericești, câte un cleric și câte un mirean reprezentând fiecare mitropolie din țară, desemnați pe o perioadă de 4 ani și pentru cel mult două mandate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.